Paistettu ankka ja vadelmakastike
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Paistetut ankarinnat ja punaviini-vadelmakastike tarjotaan paistettujen linssien ja kermaisen bataattipyreen kanssa. Juhlava annos on helppo valmistaa.
Ainekset
4 annosta
2 (725 g) | tai |
3/4 tl | suolaa tai |
mustapippuria tai | |
Vadelma-punaviinikastike | |
---|---|
4 (100 g) | tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
1–2 rkl | voita tai |
3–5 | timjaminoksaa tai |
1 ps (200 g) | Pirkka vadelmia (pakaste) tai |
3 dl | punaviiniä tai |
2 rkl | ruokokidesokeria tai |
ripaus | mustapippuria tai |
7 dl | vettä tai |
2 | tai |
1/2 dl | tummaa suurustetta (Maizena) tai |
1 rkl | voita tai |
(suolaa ja ruokosokeria) tai | |
Paistetut linssit | |
1 dl | tai |
1 | valkosipulinkynsi hienonnettuna tai |
1 rkl | ankanrasvaa tai voita tai |
1/2 rkl | tuoretta timjamia hienonnettuna tai |
ripaus | suolaa tai |
Bataattipyree | |
1 pkt (400 g) | tai |
1/2 dl | tai |
ripaus | suolaa tai |
Valmistus
30 - 60 min
Sulata ankanrinnat yön yli jääkaapissa. Nosta huoneenlämpöön tunti ennen paistamista. Kuivaa ankanrinnat talouspaperilla ja leikkaa terävällä veitsellä rasvapuolelle ristikkoviillot noin sentin välein. Mausta suolalla ja pippurilla molemmin puolin.
Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipuli. Kuullota sipuleita rasvassa yhdessä timjaminoksien kanssa.
Lisää punaviini sekä vadelmat ja keitä kasaan ilman kantta siten, että nesteen määrä puolittuu.
Lisää kattilaan vesi, annosfondi, sokeri ja pippuri. Keitä kunnes kastikkeesta on jäljellä noin 2/3.
Siivilöi kastike. Kiehauta ja lisää suuruste sekoittaen. Keitä parin minuutin ajan. Lisää lopuksi voi ja sekoita. Tarkista maku, lisää halutessasi suolaa ja sokeria.
Laita ankanrinnat kylmälle pannulle rasvapuoli alaspäin. Kuumenna hiljalleen 10–15 minuuttia, kunnes ankanrasva sulaa vähitellen. Lisää lieden tehoa ja anna rasvapuolen ruskistua kunnolla (noin 5 minuuttia). Ruskista nopeasti myös toiselta puolelta.
Nosta ankanrinnat uunivuoassa 150-asteiseen uuniin ja kypsennä 5–7 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 53–55 astetta. Ankan on tarkoitus jäädä sisältä punertavaksi. Anna ankanrintojen levätä folioon käärittynä noin 10 minuuttia.
Kuumenna bataattisose pinnoitetussa kattilassa yhdessä vispikerman kanssa. Mausta ripauksella suolaa.
Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne huolellisesti. Paista kypsiä linssejä hetki pannulla rasvassa valkosipulin ja timjamin kanssa. Mausta suolalla.
Viipaloi ankka. Kokoa annokset. Tee bataattisoseesta pieni keko ja vedä lusikalla keskeltä ulospäin lautasen myötäisesti. Annostele linssit lautaselle bataattisoseen viereen ja nosta viipaloitu ankka lisäkkeiden päälle. Valuta hieman kastiketta annokselle. Tarjoa loppu kastike erikseen. Koristele halutessasi yrteillä tai versoilla.
Vinkki! Kastikkeeseen sopii hyvin myös 5,5 % tai alkoholiton punaviini.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(31 arviota)
- 30 - 60 min3,9(44 arviota)
- 30 - 60 min4,3(60 arviota)
- 30 - 60 min4,2(31 arviota)
- 30 - 60 min4,7(55 arviota)
- 30 - 60 min4,3(151 arviota)
- yli 60 min4,4(87 arviota)
- yli 60 min3,7(43 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (45 arviota)
- Janet2 vuotta sittenTodella hienot maut. Ei vaikea, mutta kovatöinen mielestäni. Seuraavalla kerralla valmistan kastikkeen jo edellisenä päivänä