Palsternakka on pähkinäinen ja makea juures

Herkullisen pähkinäinen palsternakka on sukua porkkanalle. Sukulaisensa tavoin se on erinomaisen monipuolinen ruoanlaitossa. Kokeile palsternakkareseptejämme ja ruokavinkkejämme!

Palsternakka on sukua porkkanalle, mutta on väriltään vaalea ja muodoltaan harteikkaampi. Palsternakan maku on pähkinäinen ja makea. Juureksen sisältämät eteeriset öljyt tekevät sen mausta aromikkaan. Palsternakka tunnetaan parhaiten liemijuureksena, mutta sitä kannattaa kokeilla kaikenlaiseen ruoanlaittoon.

Edullinen juures sopii raakana raasteisiin ja salaatteihin sekä kypsennettynä keittoihin, patoihin, kasvispihveihin ja suolaisiin piirakoihin. Palsternakkasose on hyvä lisäke sellaisenaan tai perunan kanssa yhdistettynä.

Palsternakkakeitot

Pehmeä palsternakkakeitto samettinen ja aromaattinen keitto, joka soseutetaan ja maustetaan lopuksi savuporotuorejuustolla. Samettisessa palsternakkakeitossa sen sijaan käytetään piparjuurituorejuustoa. Perinteinen palsternakkakeitto tarjotaan paprika-ruohosipulihakkeluksen sekä tuoreen saaristolaisleivän kanssa. Palsternakkasosekeitto maustetaan pehmeän aromikkailla maustepippureilla.

Palsternakka uunissa

Pannulla tai uunissa paistetut palsternakkalohkot sopivat ruokaisaan salaattiin tai lisäkkeeksi liha- ja kalaruoan kanssa. Voit tehdä myös palsternakkaranskalaisia. Lisäksi voit leikata palsternakat ohuiksi viipaleiksi pitkittäin ja kuivattaa uunissa rapeiksi lastuiksi. Lastut voit myös paistaa pannulla ja nauttia dippikastikkeen kanssa. Leipä- ja sämpylätaikinoihin sopii raastettu ja soseutettu palsternakka. Kokeile myös uunissa kuorrutettua palsternakkagratiinia.

Tutustu myös muihin palsternakkaresepteihimme!

Palsternakkareseptit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.