• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Palsternakkavakka

Palsternakkavakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • n. 1kgpalsternakkoja
    • 1 1/2lvettä
    • 2tlsuolaa
    • 200gylikypsää palvikinkkua
    • 1dlkevytmajoneesia
    • 1dlkermaviiliä
    • 150gemmental-mozzarella -juustoraastetta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori palsternakat ja leikkaa pituussuunnassa puoliksi. Leikkaa puolikkaat mahdollisimman tasakokoisiksi lohkoiksi. Kuumenna vesi. Lisää suola ja palsternakat. Keitä palsternakkoja niiden koon mukaan 5-10 minuuttia, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä. Kaada vesi pois ja pidä kuumina.
  2. Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita majoneesi ja kermaviili keskenään, lisää kinkkukuutiot ja puolet juustoraasteesta. Lado palsternakkalohkot voideltuun laakeaan uunivuokaan ja levitä kinkkukuorrutus päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
  3. Kuorruta 250-asteisen uunin ylätasolla 10-15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja saa väriä. Tarjoa sellaisenaan rapean leivän ja raikkaan tomaattisipulisalaatin kanssa. Kasvisversion saat vakasta ilman kinkkua. Vähennä tällöin majoneesin ja kermaviilin määrä puoleen.

Ravintosisältö perannos 350g100 g

  • 354 kcal1 480 kJ
  • Proteiinia24 g
  • Hiilihydraatteja19 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille