Palsternakkavakka
Helppo palsternakkavakka maistuu niin arkena kuin viikonloppuna.
4 annosta30 - 60 min354 kcal / annos (350g)
Ainekset
4 annosta
- n. 1kgpalsternakkoja
- 1 1/2lvettä
- 2tlsuolaa
- 200gylikypsää palvikinkkua
- 1dlkevytmajoneesia
- 1dlkermaviiliä
Valmistus
30 - 60 min- Kuori palsternakat ja leikkaa pituussuunnassa puoliksi. Leikkaa puolikkaat mahdollisimman tasakokoisiksi lohkoiksi. Kuumenna vesi. Lisää suola ja palsternakat. Keitä palsternakkoja niiden koon mukaan 5-10 minuuttia, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä. Kaada vesi pois ja pidä kuumina.
- Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita majoneesi ja kermaviili keskenään, lisää kinkkukuutiot ja puolet juustoraasteesta. Lado palsternakkalohkot voideltuun laakeaan uunivuokaan ja levitä kinkkukuorrutus päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
- Kuorruta 250-asteisen uunin ylätasolla 10-15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja saa väriä. Tarjoa sellaisenaan rapean leivän ja raikkaan tomaattisipulisalaatin kanssa. Kasvisversion saat vakasta ilman kinkkua. Vähennä tällöin majoneesin ja kermaviilin määrä puoleen.
Kategoriat
Ravintosisältö per annos 350g100 g
- 354 kcal1 480 kJ
- Proteiinia 24 g
- Hiilihydraatteja19 g
- Rasvaa20 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Ei sovi kasvissyöjille, koska sisältää kinkkua.
Tytöt sallasta, kiitos huomiosta ja pahoittelut, että reseptiin on jäänyt virhe! Korjaamme reseptin luokittelua.