Pannukakku
Maailman paras pannukakku tuo lapsuusmuistot mieleen. Kokeile erilaisia suolaisia täytteitä tai nauti pannukakku perinteiseen tapaan hillon kanssa.
1 pellillinenyli 60 min
Ainekset
1 pellillinen
Valmistus
yli 60 min- Vatkaa kierrevatkaimella maidon joukkoon vehnäjauhot, munat, sokeri ja suola. Sulata rasva ja lisää taikinaan. Anna taikinan turvota noin 1/2 tuntia.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Halutessasi voi voidella leivinpaperin sulatetulla voilla.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes pannari on kypsä ja pinta on saanut kauniin värin. Tarjoa pannukakku esimerkiksi hillon ja kermavaahdon kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Kokeile myös
- yli 60 min3,9(45 arvostelua)
- 30 - 60 min3,8(1 064 arvostelua)
- yli 60 min4,0(595 arvostelua)
Kommentoi
Reseptinä napakymppi 🎯 ainoa muutos mitä itse tein on että lisäsin hiukan rasvan määrää, mutta tuokin toki makuasia 🥞
Hyvä tällä reseptillä tulee. Olisiko kommentti osasto täyttynyt trolleista tai vain epäonnisista pannukakun ystävistä? Epäilijät voivat googlata muita reseptejä ja todeta että tässä on sopivat määrät kaikkea. Uunin pitää olla 200 asteessa kun pelti taikinan kera menee uuniin.
👍
hyvä makku hyvä kakku. suosittteleen kaikille jotka ei tykkää letuista, muta tykkää panokakusta.
Ei ihme jos ei ole ihmisillä kypsynyt kun tehdessä heti huomaa, että jauhoja on ihan liian vähän nesteeseen nähden. Maitoakin liikaa yhdelle pellille. Pannukakkutaikinanhan kuuluu olla reilusti paksumpaa kuin lättytaikina. Ohjeen mukaan tehtynä olisi ihan liian ohutta. Vaikea uskoa, että tämä ohje olisi kokeiltu tai on tullut virhe mitoissa.
Aivan paras pannari ikinä, mitä olen tehnyt. Omasta kaapista ripaus kardemummaa, vaniljasokeria ja muutama voi nökäre pinnalle. Paistamiseen meni vain puoli tuntia 200asteessa (kiertoilma uuni).
Aivan liian iso määrä tuli pellilliseksi. Ei paistunut.
Kannattaa tehdä taikina puoliksi. Lopputulos on vain vähän ohkaisempi, mutta makuun se ei haittaa!
Surkea ohje, jää aivan raa’aksi vaikka kuinka paistaisi.
Pettynyt, ikävä kuulla, että pannukakku on jäänyt raa'aksi. Palaute välittyy reseptin tekijöille.
Miksi puhutaan kierrevatkaimesta, jotkut käsittää sen taikinakoukuiksi, jotka todella näyttävät kierteiltä? Vispilä olisi paras käsitteenä. Vanhassa vara parempi!
Siis tuli surkein pannari ikinä tällä ohjeella, aivan raakaa keskeltä vaikka yli tunnin oli uunissa. Vinkkiä ohjeen tehneille: kokeilkaa uusiksi ja muokatkaa ohjetta.
Hyvä resepti vähän vaniljaa mukaan ja kaikki muu on uunista ja paistajasta kiinni.ei pidä tuijottaa kelloon
En kyllä käsitä kuinka iso pelti pitää olla, että tuolla taikinamäärällä tulee sellainen pannari joka paistuu 45 minsaan saatikka paistuu ollenkaan ennen hermojen menemistä.
Tällä ohjeella ei tule kyllä syömiskelvollista pannaria ei sitte mitenkää.
Aivan just oikein ohje ja kypsää tuli
Pannareista tuli kuohkeita ja herkullisia 😋
Tein tämän gluteenittomista Pirkka-jauhoista ja lisäsin hyppysellisen vanilliinisokeria. Näin hyvin ei ole ikinä pannari onnistunut! Koostumus on täydellinen myös glut.jauhoilla ja maku "normaali" 😁. 45min oli aivan oikea paistoaika. Sopiva paksuus pannarilla, kun on 60cm leveä uuni. Tämä meni omaan reseptivihkoon 😊
45 minuuttia uunissa 200 astetta kiertoilmalla ja sisältä aivan raaka. Ohjetta noudatettu prikulleen. Mietityttää olisiko kuitenkin pitänyt kuivat aineet keskenään sekoittaa ja käyttää tehosekoitinta, käsin vatkasin.
On vaikeet uskoo et näin helppoo ohjetta löytyy
Paistoaika ei riitä ja sokeria on ihan liian vähän
Mahtava resept
Yksi parhaista pannariresepteistä mitä olen kokeillut. Onnistuu aina. Sopivan paksu, optimaalinen taikinamäärä uunipannulle. Tykkään:)
Jätin puolet maidosta ja jauhoista pois. Silti tuli täysi pelti ja paljon paljon parempia kuin mitkään pannukakut ikinä missään! Suosittelen kokeilemaan. Täysmaidolla tottakai.
45 minuuttia ja pannari palaa. 35 minsaa OK.
Olen tehnyt tällä ohjeella jo muutamia kertoja ja olen onnistunut. Mukava ja hyvä ohoje
Toimii. Se maistuu tosi hyvältä.
Siis jotkut ehdottavat 4-5 kananmunaa? Tämähän on pannukakkuohje, ei munakas.
Tehty kaikki ohjeen mukaan mutta pannari edelleen keskeltä umpiraaka 1,5h paistoajan jälkeen. Meillä on todella tehokas 3v vanha uuni ja yleensä joudun muilla resepteillä lyhentämään paistoaikaa. Eniten ihmetyttää K-kuluttajapalvelun vastaukset. Ettekö voi testata reseptiä uusiksi? Ei sadoilla vastaajilla voi olla tehottomat uuni ja vaikka uuni olisikin heikompitehoinen niin ei se voi selittää kaksinkertaista paistoaikaa jonka jälkeen pannarin keskus edelleen kokkelipiimää…
vegaani, en tiedä en tehnyt reseptiä itse anteeksi