Paprika on värien ja makujen kunkku

Paprika on C-vitamiinipommi, joka maistuu niin raakana kuin kypsennettynäkin tuoden makua mitä erilaisimpiin ruokiin. Kirkkaissa väreissä hehkuvat paprikat ovat myös aterian väriläiskiä. Chilinä tunnetut maustepaprikat tuovat potkua ruoan maustamiseen.

Paprika on monipuolinen vihannes ja saatavillasi on useita eri värejä, makuja ja muotoja – toisella maustat tulisen texmex-herkun, toisen viipaloit voileivälle. Tiesitkö, että puhekielemme chili on oikeastaan maustepaprika? Yleisesti salaateissa ja ruoanlaitossa meillä käytössä olevat paprikat ovat vihannespaprikoita. Maun voimakkuuden mukaan paprikat jaetaan vihannes- ja maustepaprikoihin. 

Maustepaprikat tunnetaan puhekielessä chileinä. Ne ovat pienempikokoisia kuin vihannespaprikat, mutta voimakasta makua löytyy sitäkin enemmän. Kokeile esimerkiksi jalapeñoa dippikastikkeen mausteena tai tee siitä oma salsakastike. Tulinen habanero sopii tomaatin sekä eksoottisia hedelmiä sisältävien ruokien kanssa. 

Paprikakeitto lämmittää mieltä

Paprikasta loihtii herkulliset ja värikkäät keitot - paahdettu paprikakeitto sienihöystön kera on upean kevyt ja mausteinen makuelämys. Paprika-tomaattikeitto tuo vaihtelua perinteiselle tomaattikeitolle - keitto saa hieman savuisan makunsa Valion Grillattu paprika -ruokakermasta.  Paahdetut paprikat ja valkosipulit tuovat ihanan makeahkon maun kauniin väriseen paprika-linssikeittoon.

Paprikapiirakka maistuu aina

Fetantäyteinen paprikapiirakka on nappivalinta suolaiseksi tarjottavaksi ja helppo valmistaa Pirkan piirakkapohja-aineksista. Kreikkalaisten makujen piirakka maustuu paprikalla, oliiveilla ja yrteillä. Värikäs fetapiirakka saa makunsa punaisesta, keltaisesta ja vihreästä paprikasta ja se maustetaan erilaisilla yrteillä kuten basilikalla, rosmariinilla ja oreganolla. Nam!

Paprikareseptit ruokapöytään

Unkarilainen paprika-broileripata on ihanan mausteinen ja täyttävä lisäke, joka voidaan tarjota vaikkapa pastan tai keitettyjen perunoiden sekä etikalla, suolalla ja sokerilla maustettujen kurkkuviipaleiden kera. Paprika-sipulipannu sopii kesäisenä päivänä grillimakkaroiden seuraan kuin nenä päähän. Helppo jauheliha-paprikakiusaus valmistuu helposti, kun apuna on Pirkan valmis peruna-sipulisekoitus. 

Tutustu myös lukuisiin muihin herkullisiin paprikaresepteihimme!

Paprikareseptit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.