Parsa-parmesaanipiiras
Herkullinen parsapiirakka maistuu monelle ja sopii tarjottavaksi noutopöytään, illanistujaisiin tai vaikkapa lounaaksi!
8 annosta30 - 60 min175 kcal / 100 g
Ainekset
8 annosta
- 1pkt(400 g)Pirkka piirakkataikinaa (pakaste)
Täyte
- 1tlk(250 g)vihreää tankoparsaa (säilyke)
- 1tlk(185 g)viipaloituja herkkusieniä
- 3kananmunaa
- 1dlparmesaania raastettuna
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Koristeeksi
- ruohosipulia
- kirsikkatomaattia
Valmistus
30 - 60 min- Kauli sulaneesta taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Nosta levy voidellun uunivuoan (noin 28 cm x 23 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele ja paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia.
- Valuta parsat ja herkkusienet. Levitä ne piirakkapohjalle. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon ruokakerma, juustoraaste ja mausteet. Kaada seos piirakkavuokaan.
- Jatka paistamista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Jos pinta ruskistuu liikaa, peitä piiras foliolla. Koristele ruohosipulilla ja kirsikkatomaateilla. Piiras maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 175 kcal731 kJ
- Proteiinia 5,65 g
- Hiilihydraatteja12,7 g
- Rasvaa11,4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi