• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Parsa-tuorejuustotuulihatut

Parsa-tuorejuustotuulihatut
Reseptin teki kumppani
  • yli 60 min

Ainekset

    • 1 1/2dlvettä
    • 1/4tlsuolaa
    • 75gvoita tai margariinia
    • 1 1/4dlvehnäjauhoja
    • 2kananmunaa

Täyte

    • 6vihreää parsaa kypsänä
    • 1rs(200g)maustamatonta tuorejuustoa
    • suolaa
    • mustapippuria
    • 1-2tlsitruunasta puristettua mehua
    • 1tlsitruunan kuorta
    • 1/2ruukkutuoretta kirveliä

Koristeluun

    • tuoretta kirveliä

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna vesi, suola ja paloiteltu rasva kiehumispisteeseen kattilassa. Siirrä kattila liedeltä, lisää jauhot kertakaatona joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Siirrä kattila takaisin liedelle ja kuumenna sekoittaen kunnes taikina kiinteytyy ja irtoaa kattilan laidasta. Jäähdytä haaleaksi.
  2. Lisää kananmunat joukkoon voimakkaasti vatkaten.
  3. Ripottele työpöydälle kerros vehnäjauhoja ja kumoa taikina pöydälle. Pyörittele taikinan pinta jauhoiseksi lastan avulla ja muotoile taikinasta pötkö. Paloittele pötkö 20:een osaan, pyörittele taikinapalat pallosiksi ja siirrä ne leivinpaperoidulle uunipellille.
  4. Paista uunissa 240 asteessa ensimmäiset 10 minuuttia, alenna uunin lämpötila 180 asteeseen ja jatka paistamista vielä 25-30 minuuttia. Sammuta uuni, avaa luukku ja anna tuulihattujen jäähtyä uunissa.
  5. Aloita täytteen valmistamien leikkaamalla kypsistä parsoista nuput ja säästä ne koristeluun. Pilko varret ja soseuta palat karkeaksi.
  6. Vaahdota tuorejuusto, lisää parsasose, kirvelisilppu, mausteet, sitruunan kuoriraaste ja -mehu. Sekoita hyvin. Leikkaa tuulihattujen kannet auki, täytä pohjat ja nosta kansi täytteen päälle. Halkaise parsannuput ja työnnä puolikkaat täytteeseen. Viimeistele koristelu tuoreyrtillä.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille