Pasta carbonaraTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pasta carbonara

Pasta carbonara eli miilunpolttajan spagetti on italialainen ruokaklassikko. Tämä maukas pasta on lisäksi helppo ja nopea valmistaa. Tämäkin laktoositon resepti vain noin 1,25€/annos*.

  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 753 kcal / annos (285g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta se.
  2. Suikaloi pekoni ja hienonna valkosipulinkynnet. Ruskista pekonit pannulla. Lisää valkosipulinkynnet ja paista, kunnes ne ovat pehmenneet. Sekoita kulhossa ruokakerma, munat, parmesaani ja mausteet.
  3. Yhdistä pasta ja pekoniseos. Sekoita kerma-munaseos kuuman pastan joukkoon. Tarjoa pasta carbonara heti. Lisää halutessasi annosten pinnalle vielä parmesaaniraastetta sekä vastarouhittua mustapippuria.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 285g100 g

  • 753 kcal3 150 kJ
  • Proteiinia 32,5 g
  • Hiilihydraatteja78,2 g
  • Rasvaa33 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka spagetti 1kg
    Pirkka spagetti 1kg
    1,29/kpl
  • Pirkka spagetti 500g
    Pirkka spagetti 500g
    0,99/kpl1,98/kg
  • Pirkka täysjyväspagetti 500g
    Pirkka täysjyväspagetti 500g
    1,19/kpl2,38/kg
  • Pirkka pekoni 140g
    Pirkka pekoni 140g
    1,59/kpl11,36/kg
  • Pirkka suomalainen pekoni 150g
    Pirkka suomalainen pekoni 150g
    2,09/kpl13,93/kg
  • HK Amerikan pekoni170g
    HK Amerikan pekoni170g
    2,09/kpl12,29/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Valkosipuli ulkomainen kg
    0,64/kpl8,95/kg
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    1,29/kpl12,90/kg
  • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
    Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
    0,49/kpl2,45/l
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,49/kpl2,57/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Tuotetta ei ole saatavilla valitussa kaupassa
    2,65/kpl2,60/kg
  • Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    2,75/kpl2,70/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g
    Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g
    6,25/kpl31,25/kg
  • Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kk
    Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kk
    5,29/kpl42,32/kg
  • Zanetti Parmigiano Reggiano juusto 200g
    Zanetti Parmigiano Reggiano juusto 200g
    7,89/kpl39,45/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl26,00/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,79/kpl29,26/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    1,65/kpl27,50/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 779 arvostelua
  • Tersmo24.8.2020

    Kerma ei kuulu Carbonaraan eikä kyllä valkosipulikaan. Italialaisessa reseptissä ei ole kumpaakaan.

  • Feikki resepti7.7.2020

    Ei ole Carbonara tämä...

  • Johanna23.5.2020

    Kyllähän kananmunaseoksesta kuuluukin hieman kokkareista tulla carbonarassa, mutta vain vähän, sopivasti. Ei sitä kannata säikähtää!

  • K-Kuluttajapalvelu17.4.2020

    Pahamieli, kurja kuulla, että näin on käynyt. Pasta carbonaran rakenteen on tarkoitus olla täyteläisen samettista. Kananmunan muuttuminen kokkeliksi viittaa liian korkeaan lämpötilaan. Kun kerma-munasekoitus sekoitetaan pastan ja pekonin joukkoon, ei ruokaa tule enää kuumentaa liedellä. Palautteesi välittyy tiedoksi K-Koekeittiölle.

  • Pahamieli17.4.2020

    Miks ohjeessa lukee, että pitäs munaseos lisää kuuman pastan joukkoon?? Munasta tulee kokkelia. Oishan se itsekin pitänyt tajuta... Ei todellakaan näin!! 🧐 pettymys.

  • Aaro p6.4.2020

    Valkosipuli ei maistu yhtään pastan seassa suosittelen laittamaan vähän enemmän kuin 2 valkosipulin kynttä. Muuten ihan ok ruoka ja kiva kun valmistuu nopeasti.

  • Noniin1.2.2020

    Carbonarassa ei käytetä kermaa! Kermaisuus tulee juustosta ja kananmunan keltuaisesta

  • Pastan ystävä27.3.2019

    Loistava resepti ja maku on mitä mahtavin!

  • italiano20.2.2019

    Nimeksi pitäisi muuttaa suomalainen versio pasta carbonarasta, koska OIKEA carbonara ei todellakaan sisällä mitään kermaa. Che schifo!!

  • Reseptikeijo 2.2.2019

    Todella hyvä resepti.

  • MS14.12.2018

    Minkä takia nimenomaan laktoositonta joka lähtöön ??

  • K-Kuluttajapalvelu14.12.2018

    MS, laktoosi ei sovi kaikkien ruokavalioon ja tämän vuoksi myös resepteistä halutaan tarjota laktoosittomia vaihtoehtoja. Pastan voi halutessaan tietysti tehdä myös tavallisella ruokakermalla.

  • Sissy3.11.2018

    Mautonta.. pettymys.

  • William17.9.2018

    Ei laiteta Carbonaaraan kermaa eikä tekokermaa, ei.

  • Kk23.7.2018

    Tuoteselosteen mukaan "Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g" on laktoositon tuote.

  • K-Kuluttajapalvelu11.11.2017

    Pettynyt, harmillista kuulla ettei pasta ole onnistunut. Muna-juusto-kermaseos kannattaa yhdistää pastaan ja pekoniin kattilassa tai erillisessä astiassa. Tässä vaiheessa ruokaa ei ole kuitenkaan tarkoitus enää kuumentaa, joten kattila kannattaa ottaa pois kuumalta levyltä.

  • Petttynyt11.11.2017

    Reseptissä ei kerrota, pitääkö muna-juusto-kermaseos yhdistää pannulla vai kattilassa. Laitoin pannulle niin tuli kokkareista

  • Teme9.7.2017

    En epäile, etteikö tämä olisi maittavaa pekonipastaa kermakastikkeessa, mutta carbonaran kanssa tällä ei ole mitään tekemistä.

  • Tyrä9.3.2017

    Mielestäni tästä saa vielä paljon parempaa ja tasapainoisempaa kun pistää munista pelkät keltuaiset ja vain puoli purkkia kermaa. Ei tule liian kuivaa vaan juuri sopivan mehukasta. Ohjeen mukaan tehtynä munat ja kerma ylikorostuvat muiden makujen kustannuksella.

  • wagner18.11.2016

    Aitoon carbonaraan ei kuulu kermaa

  • Joooooo5.8.2016

    Ettäs tiedät. 😂

  • Kuluttajapalvelu23.2.2016

    Anna, parmesanjuusto on laktoositonta, sillä kypsytetyissä juustoissa laktoosi hajoaa kypsymisen aikana.

  • Anna22.2.2016

    Resepti on kuvauksen mukaan laktoositon, mutta ei taida tuo parmesan olla laktoositonta? Toivottavasi kukaan laktoosi-allerginen ei ole noudattanut reseptiä sokeasti.