Pastataikinat

Pastaruoat

Italialainen sana "pasta" tarkoittaa taikinaa. Yleisesti pastaksi kutsutaan kaikkia makaroni- ja spagettituotteita.

Pastan keitto vaatii tarkkuutta

Keitä pasta aina runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Keittoaika ei saa olla liian pitkä. Pasta on parasta "al dente" eli juuri ja juuri kypsänä. Tuorepastat ovat todellista pikaruokaa, niiden keittoaika on vain noin 3 minuuttia.

Lue lisää vinkkejä oikeaoppiseen pastan keittämiseen.

Maukkaimmat pastakastikkeet

Italialaiset ovat tarkkoja siitä, minkä muotoista pastaa minkäkin kastikkeen kanssa tarjotaan. Tunnetuimpia pastakastikkeita ovat tomaattikastikkeet ja bolognesePasta carbonara on kermainen kinkkukastike, jossa on kananmunaa. Täyteläinen puttanesca on mustilla oliiveilla, anjoviksella ja chilillä maustettu tomaattikastike. Italialaiset eivät suurusta pastakastikkeita vehnäjauhoilla, koska silloin pasta ja kastike tarraavat kiinni toisiinsa. Tässä kiireisessä arjessa helposti valmistuva pastakastike. Kokeile myös näitä: pastasalaatti, pastavuoka ja sienipasta.

Suussasulava lasagne ja tuttu makaronilaatikko

Lasagne on monen lempiruokaa, eikä ihme. Lämmin lohturuoka maistuu niin kotona itse tehtynä kuin italialaisessa ravintolassakin. Liha-makaronilaatikko taas on lähestulkoon meidän suomalaisten kansallisruokaamme, oma versiomme Italian pastaruoista. Katso maistuvimmat lasagnereseptit ja herkullisimmat makaronilaatikko-ohjeet.

Käytä italialaisia ruokia valmistaessasi italialaista oliiviöljyä. Hedelmäinen ekstra-neitsytoliiviöljy sopii erityisen hyvin salaatteihin, carpaccioon ja kalaruokiin.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lue lisää pastasta

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Pastan kaverit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.