Pastéis de nata eli portugalilainen kermaleivos
- Annosmäärä22 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
Portugalilainen Pastéis de Nata eli kermaleivos onnistuu myös kotona. Leivoksissa yhdistyy sitruunainen vaniljakiisseli ja lehtevä voitaikina.
Ainekset
22 kpl
Vaniljakiisseli | |
---|---|
1 tlk (2 dl) | tai |
1 dl | kevytmaitoa tai |
4 | tai |
1 rkl | vehnäjauhoja tai |
3/4 dl | sokeria tai |
2 tl | sitruunankuorta raastettuna tai |
1/2 2 tl | halkaistu vaniljatanko tai tai |
Lisäksi | |
1 pkt (500 g) | tai |
ripaus | tai |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 841 kJ / 443 kcal |
Rasva | 28 g |
Hiilihydraatit | 37 g |
Proteiini | 8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Ota voitaikina sulamaan huoneenlämpöön.
Mittaa kerma, maito, kananmunan keltuaiset, vehnäjauhot sekä sokeri pieneen kattilaan. Lisää joukkoon raastettu sitruunankuori sekä vaniljatanko tai vaniljasokeri. Kuumenna hiljalleen kiehuvaksi kokoajan sekoittaen. Nosta kattila pois liedeltä kun kiisseli kiehahtaa ja sakenee. Jäähdytä.
Kauli voitaikina ainakin puolet ohuemmaksi levyksi. Ota taikinasta pyöreitä pohjia juomalasin avulla (noin 22 kpl). Nosta pohjat muffinivuokiin. Painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille siten, että pidät vuokaa kämmentä vasten.
Poista vaniljatanko kiisselistä. Lusikoi täytettä pohjien päälle, mutta jätä kuohumisvaraa. Nosta leivokset pellille leivinpaperin päälle. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna leivosten hieman jäähtyä ja irrota ne vuoista. Ripottele pinnalle kanelia ja tarjoa mieluiten hieman lämpiminä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(216 arviota)
- 30 - 60 min3,4(36 arviota)
- yli 60 min3,9(15 arviota)
- 30 - 60 min4,0(52 arviota)
- 30 - 60 min4,1(75 arviota)
- 30 - 60 min4,1(95 arviota)
- 30 - 60 min4,1(206 arviota)
- 30 - 60 min4,4(12 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,5 (175 arviota)
- nam1 vuosi sittenKäytin lehtitaikinalevyjä koska vain niitä löytyi kotoa. Tosi hyvää tuli! Voiko näistä tehdä suurempia versioita?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenNam, mukavaa kuulla, että pidit! Leivoksista ei ole valitettavasti testattu isompaa versiota. Suurempi koko todennäköisesti vaikuttaa kypsymiseen, taikinan ja kiisselin suhteeseen ja vaatii myös isommat muffinivuoat.
- Kaarina1 vuosi sittenAivan loistavia, jouluna laitoin luumuhilloa vaniljakiisselin alle👌
- francisco1 vuosi sittentuo ei ole portugalilainen kermaleivosta. siinä ei käytetä kuohukermaa ja vaniljasokeriaa.
- LeipuriHiiva4 vuotta sittenOikein maukas leivos