• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pehmeä maustekakku Minna Canthin tapaan

Maustekakku Minna Cantihin tapaan on rakenteeltaan ja maultaan ihanan pehmeä kuivakakku, jonka salaisuus piilee vaahdotetussa kermassa.
Pehmeä maustekakku Minna Canthin tapaan
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 30 viipaletta
  • yli 60 min
  • 137 kcal / annos (40g)

Ainekset

30 viipaletta
    • 2kananmunaa
    • 2dlsokeria
    • 2dlsiirappia
    • 6dlPirkka vehnäjauhoja
    • 2tlsoodaa
    • 2tlpomeranssinkuorta
    • 2tlkanelia
    • 1tlneilikkaa
    • 1tlinkivääriä
    • 75gvoita sulatettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota kerma. Pese ja kuivaa vatkaimet. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri toisessa kulhossa. Yhdistä vaahdot hyvin varovasti.
  2. Kääntele joukkoon siirappi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi jäähtynyt rasva.
  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun isoon rengasvuokaan (2 l).
  4. Paista 175 asteessa ensin 30 minuuttia, alenna lämpöä 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 30 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

Tiesitkö että...

Huom! Kakkuun käytetään 4 dl kuohu- tai vispikermaa, jolloin rasvaa tarvitaan vain 75 g

Ravintosisältö perannos 40g100 g

  • 137 kcal574 kJ
  • Proteiinia2,09 g
  • Hiilihydraatteja18,3 g
  • Rasvaa6,01 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille31