• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Pehmeä peltileipäReseptin teki kumppani

Pehmeä peltileipä

  • 1 pellillinen
  • 30 - 60 min

Ainekset

1 pellillinen
    • 1/2lpiimää
    • 50ghiivaa
    • 1tlsuolaa
    • 1rklsokeria
    • 2dlkauraleseitä
    • 2ruisjauhoja
    • 3dlvehnäjauhoja

Päälle:

    • kauralesettä
    • 2dljuustoraastetta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi.
  2. Liuota hiiva piimään.
  3. Lisää loput ainekset ja sekoita taikina puuhaarukalla tasaiseksi.
  4. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja jaa taikina sen päälle ohueksi levyksi.
  5. Ripottele pinnalle hiukan kauralesettä sekä juustoraaste.
  6. Kohota leipää ilman leivinliinaa 20 minuuttia.
  7. Kuumenna uuni 225- asteiseksi ja paista leipää 225 asteessa hiukan keskitason alapuolella noin varttitunti, kunnes leipä on kypsää.
  8. Anna leivän jäähtyä hiukan ja leikkaa se sitten reiluiksi ruuduiksi.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua