• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pehmeä purjo-perunasosekeitto

Pehmeä purjo-perunasosekeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 5(500 g)keskikokoista perunaa (punainen pussi)
    • 200gpurjoa
    • 1ps(100 g)sipuli
    • 1-2rklvoita tai margariinia
    • 8dlvettä
    • 1kasvisliemikuutio
    • mustapippuria
    • (suolaa)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori perunat ja sipuli. Halkaise purjo pitkittäin ja huuhtele se. Paloittele kaikki kasvikset.
  2. Kuumenna perunoita, purjoa ja sipulia voissa noin 5 minuuttia.
  3. Lisää vesi, liemikuutio ja mustapippuria ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä.
  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja kuumenna kiehuvaksi.
  5. Lisää juusto ja sekoita, kunnes se sulaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa pehmeän purjo-perunakeiton lisäksi tuoretta leipää.

Ravintosisältö per 100 g

  • 41,6 kcal174 kJ
  • Proteiinia1,11 g
  • Hiilihydraatteja4,89 g
  • Rasvaa1,86 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille15