Pekoni mac and cheese
Mac and cheese saa lisämakua pekonista ja mausteisesta juustoraasteesta. Ihanan rapea pinta paistokseen syntyy maissilastuista. Noin 1,60€/annos.*
4-5 annosta30 - 60 min
Ainekset
4-5 annosta
- 1pkt(150 g)Snellman kunnon pekonia
- 300gmakaronia
- 2rklvoita
- 2 1/2rklvehnäjauhoja
- 6 1/2dlmaitoa
- 1ps(150 g)Arla Tomera Tex Mex mozzarella-cheddarraastetta
- 1/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- n. 1dlPirkka maissilastuja
- n. 1/2ruukkuatuoretta korianteria hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Kuutioi pekoni ja laita se kylmälle paistinpannulle. Kuumenna pannu ja anna pekonin ruskistua. Nosta pekonit talouspaperin päälle valumaan.
- Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.
- Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot ja kiehauta, mutta älä ruskista. Lisää maito muutamassa erässä ja sekoita tasaiseksi. Anna kastikkeen kypsyä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia välillä sekoittaen.
- Ota juustoraasteesta noin 1/2 dl sivuun kuorrutusta varten. Lisää loppu juustoraaste kastikkeeseen. Sekoita kunnes juusto on sulanut tasaisesti kastikkeen joukkoon. Älä enää keitä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Sekoita pekonikuutiot ja kastike kattilassa makaronien joukkoon. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste ja murennetut maissilastut.
- Paista 175-asteisessa uunissa hiukan keskitason alapuolella noin 30 minuuttia. Lisää pinnalle korianteria.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Pekonin käsittely ihmetytti. Miten kuutioinpekoniliuskan?
Ihmettelijä?, pekonisiivuja ei kannata irroittaa toisistaan, jolloin kerroksittaiset pekonisiivut saa kätevästi kuutioitua.
Mistä löytyy ko ruuan ravintoarvot ? Ne pitää aina mainita ! Erityisesti hiilarit ja kalorit.
Tarkka diabeetikko, valitettavasti ravintoarvoja ei ole saatavilla. Palautteesi välittyy resepteistä vastaaville henkilöille.