• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
PekonilasagneReseptin teki kumppani

Pekonilasagne

Lasagnen valmistaminen vaatii hieman aikaa, mutta on kaiken vaivan arvoinen. Pekoni tuo lisämakua mehevään lasagneen.

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 1rs(400 g)naudan jauhelihaa
    • 1pkt(140 g)pekonia
    • 1ps(200 g)sipulikuutioita, pakaste
    • 6valkosipulinkynttä
    • 2prk(à 390 g)yrteillä maustettua tomaattimurskaa
    • 7dlvettä
    • 1lihaliemikuutio
    • 3/4tlsuolaa
    • 1-1 1/2tlmustapippuria
    • 2tlsokeria
    • 1ruukkubasilikaa tai oreganoa
    • 1pktsulatejuustoviipaleita
    • 12-14lasagnelevyä

Valmistus

yli 60 min
  1. Paista jauheliha ja suikaloitu pekoni paistokasarissa tai paistinpannussa ruskeaksi muruksi. Lisää sipulikuutiot ja murskatut valkosipulin kynnet ruskistamisen puolivälissä pannuun. Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio, suola, pippuri ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua poreillen noin 15-30 minuuttia. Sekoita silputtu yrtti kastikkeeseen.
  2. Kokoa lasagnelevyt, kastike ja puolet sulatejuustoviipaleista uunivuokaan kerroksittain, niin että pintakerros on kastiketta. Levitä loput sulatejuustoviipaleista pinnalle kastikkeen päälle.
  3. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Peitä vuoka uunista ottamisen jälkeen kannella tai alumiinifoliolla ja anna makujen tasaantua15 minuuttia ennen syömistä. Nauti raikkaan salaatin kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua