• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pekoninmakuinen lihapata

Pekoninmakuinen lihapata saa pekonin lisäksi makua juureksista, karjalanpaistilihoista ja täyteläisistä mausteista.
Pekoninmakuinen lihapata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6 annosta
    • 1/2lanttu
    • 3sipulia tai punasipulia
    • 1pkt(170 g)amerikanpekonia
    • 700-800gkarjalanpaistilihoja
    • 3-4dlvettä
    • 1/2-1tlmustapippuria
    • 1-2laakerinlehteä
    • 1-2tltimjamia
    • n. 1/2tlsuolaa

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori vihannekset. Lohko sipulit. Paloittele porkkanat ja kuutioi lanttu. Ruskista suikaloitu pekoni pannulla rapeaksi. Paista pekonista irronneessa rasvassa lihakuutiot pienissä erissä. Siirrä pekonisuikaleet ja lihat pataan.
  2. Kiehauta pannulla myös paloitellut sipulit ja lisää pataan porkkana- ja lanttupalojen kanssa. Huuhdo pannu vesitilkalla ja kaada lihan joukkoon. Lisää pataan vesi ja mausteet.
  3. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 1 1/2 tuntia, kunnes liha on kypsää. Voit hauduttaa padan myös uunissa 200 asteessa noin 2 1/2 tuntia. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
  4. Valmista perunasose pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa pekoninmakuisen lihapadan ja perunasoseen kanssa raikasta salaattia.

Ravintosisältö perannos 270g100 g

  • 359 kcal1 500 kJ
  • Proteiinia30,8 g
  • Hiilihydraatteja9,7 g
  • Rasvaa19,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1