• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Pellillinen pizzaa 16 palaaReseptin teki kumppani

Pellillinen pizzaa 16 palaa

  • 16 palaa
  • 30 - 60 min

Ainekset

16 palaa
    • Pizzataikina:
    • 3dllämmintä vettä
    • 1tlsuolaa
    • 1/2palapalaa hiivaa
    • 1/2dlruokaöljyä
    • 6dlvehnäjauhoja

Täyte:

    • 1dlketsuppia
    • 1/2dltomaattipyreetä
    • rouhittua mustapippuria
    • basilikaa
    • 70-100gparmankinkkua
    • 1pkt(125-150 g)mozzarella-juustoa
    • 1ps(150 g)juustoraastetta

Pinnalle:

    • oreganoa
    • 1ruukkurucolaa
    • 2tloliiviöljyä
    • suolaa
    • rouhittua mustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leivinpaperoi uunipannu ja ripottele reilu kerros jauhoja leivinpaperin päälle.
  2. Sekoita vesi, suola, hiiva ja ruokaöljy.
  3. Lisää jauhot ja alusta pehmeä, kimmoisa taikina.
  4. Kaada taikina leivinpaperin päälle, peitä ja anna kohota 20 minuuttia.
  5. Ripottele jauhoja taikinan päälle ja taputtele se ohueksi, pellin kokoiseksi pohjaksi.
  6. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  7. Sekoita ketsuppi ja pyree ja mausta seos pippurilla ja basilikalla.
  8. Levitä seos ja parmankinkkusiivut pizzapohjan päälle.
  9. Ripottele juustoraaste ja paloiteltu mozzarella pinnalle.
  10. Paista uunissa noin 15 minuuttia.
  11. Mausta pizza uunista ottamisen jälkeen oreganolla.
  12. Ripottele oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla maustetut rucolanlehdet päälle.
  13. Tarjoa oluen tai viinin kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille