• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Peltileipä

Helpossa peltileivässä maistuu fenkolinsiemenet.
Peltileipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 16 palaa
  • 30 - 60 min
  • 280 kcal / 100 g

Ainekset

n. 16 palaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Lämmitä maito hiukan kädenlämpöä lämpimämmäksi. Lisää suola, siirappi ja halutessasi fenkolinsiemenet.
  2. Sekoita kuivahiiva pieneen jauhomäärään. Sekoita hiivaseos ja loput jauhot taikinaan tukevalla vatkaimella.
  3. Lisää juokseva rasva taikinaan jauhojen lisäyksen loppupuolella. Levitä taikina lastalla pellille leivinpaperin päälle ja taputtele se jauhojen kanssa tasaiseksi kerrokseksi.
  4. Leikkaa taikina pizzaleikkurilla tai veitsellä ruuduiksi ja peitä liinalla. Anna nousta lämpimässä paikassa noin 1/2 tuntia. Paista peltileipää uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia. Anna leivän hiukan jäähtyä liinan alla ja taita ruudut irti. Tarjoa peltileivän lisäksi esimerkiksi munavoita.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 280 kcal1 170 kJ
  • Proteiinia9,4 g
  • Hiilihydraatteja47,4 g
  • Rasvaa6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua