• Erityisruokavaliot

Perinteinen joulukinkku ruiskuorella

Perinteinen joulukinkku ruiskuorella
Reseptin teki kumppani
  • yli 60 min

Ainekset

    • 1harmaasuolattu joulukinkku

Kinkun ruiskuori:

    • 8dlvettä
    • 2rklsuolaa
    • 16dlruisjauhoja
    • 8dlvehnäjauhoja

Kuorruttamiseen:

    • 3rklsileää aprikoosimarmeladia
    • 3rklDijon-sinappia
    • 1rklvalkoista balsamicoa
    • 2rklkorppujauhoja
    • (kokonaisia neilikoita)
    • (katajanoksia)

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota kinkku huoneenlämpöön 3-5 tuntia ennen paistamista.
  2. Sekoita ruiskuoriaineet taikinaksi.
  3. Poista kinkun muovikääre. Huuhdo kinkku juoksevalla, kylmällä vedellä. Kuivaa talouspaperilla ja siirrä kinkku silavapuoli ylöspäin uunipannun päällä olevalle uuniritilälle.
  4. Peitä kinkku ruiskuoritaikinasta kaulitulla levyllä. Paina paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan.
  5. Kypsennä uunissa 100-125 asteessa, kunnes lihalämpömittari näyttää 75-80°.
  6. Huolehdi että uunipannulla on ohut kerros vettä koko paiston ajan. Anna kinkun rauhoittua ennen pinnan viimeistelyä.
  7. Kuorruttaminen: Poista taikinakuori ja irrota kinkun verkko tai nahka terävää veistä apuna käyttäen. Sivele kinkun pinta aprikoosimarmeladi-balsamico-sinappiseoksella. Siivilöi pinnalle ohut kerros korppujauhoja. Halutessasi voit koristella pinnan kokonaisilla neilikoilla.
  8. Kuorruta kinkku uunissa 225 asteessa kauniin ruskeaksi. Nosta valmis kinkku vadille. Koristele halutessasi katajanoksilla.
  9. Tarjoa tähtiporkkanoiden ja ruusukaalien kanssa. Ruiskuori maistuu leipänä.
  10. Vinkki! Pakastekinkun sulattaminen kestää 3-4 vuorokautta viileässä.

Kommentoi

Arvosana reseptille