Perinteinen joulukinkku ruiskuorellaReseptin teki kumppani

Perinteinen joulukinkku ruiskuorella

  • yli 60 min

Ainekset

    • 1harmaasuolattu joulukinkku

Kinkun ruiskuori:

    • 8dlvettä
    • 2rklsuolaa
    • 16dlruisjauhoja
    • 8dlvehnäjauhoja

Kuorruttamiseen:

    • 3rklsileää aprikoosimarmeladia
    • 3rklDijon sinappia
    • 1rklvalkoista balsamicoa
    • 2rklkorppujauhoja
    • (kokonaisia neilikoita)
    • (katajanoksia)

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota kinkku huoneenlämpöön 3-5 tuntia ennen paistamista.
  2. Sekoita ruiskuoriaineet taikinaksi.
  3. Poista kinkun muovikääre. Huuhdo kinkku juoksevalla, kylmällä vedellä. Kuivaa talouspaperilla ja siirrä kinkku silavapuoli ylöspäin uunipannun päällä olevalle uuniritilälle.
  4. Peitä kinkku ruiskuoritaikinasta kaulitulla levyllä. Paina paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan.
  5. Kypsennä uunissa 100-125 asteessa, kunnes lihalämpömittari näyttää 75-80°.
  6. Huolehdi että uunipannulla on ohut kerros vettä koko paiston ajan. Anna kinkun rauhoittua ennen pinnan viimeistelyä.
  7. Kuorruttaminen: Poista taikinakuori ja irrota kinkun verkko tai nahka terävää veistä apuna käyttäen. Sivele kinkun pinta aprikoosimarmeladi-balsamico-sinappiseoksella. Siivilöi pinnalle ohut kerros korppujauhoja. Halutessasi voit koristella pinnan kokonaisilla neilikoilla.
  8. Kuorruta kinkku uunissa 225 asteessa kauniin ruskeaksi. Nosta valmis kinkku vadille. Koristele halutessasi katajanoksilla.
  9. Tarjoa tähtiporkkanoiden ja ruusukaalien kanssa. Ruiskuori maistuu leipänä.
  10. Vinkki! Pakastekinkun sulattaminen kestää 3-4 vuorokautta viileässä.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Himalajan karkea kristallisuola 500g
    Himalajan karkea kristallisuola 500g
    4,15/kpl8,30/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka ruisjauho 1kg
    Pirkka ruisjauho 1kg
    1,09/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka ruisjauho 5kg
    Pirkka ruisjauho 5kg
    4,35/kpl0,87/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Myllyn Paras Ruisjauho 1 kg
    Myllyn Paras Ruisjauho 1 kg
    1,19/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    1,39/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Pirkka puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,25/kpl0,63/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    1,65/kpl0,83/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Maille Dijon Originale sinappi 215 g
    Maille Dijon Originale sinappi 215 g
    2,35/kpl10,93/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Maille Dijon sinappi 380g
    Maille Dijon sinappi 380g
    3,09/kpl8,13/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Maille Dijon Originale sinappi 865g
    Maille Dijon Originale sinappi 865g
    5,49/kpl6,35/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Hengstenberg vaalea balsamico-viinietikka 500 ml
    Hengstenberg vaalea balsamico-viinietikka 500 ml
    4,69/kpl9,38/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Rajamäen vaalea balsamietikka 0,4 l
    Rajamäen vaalea balsamietikka 0,4 l
    3,49/kpl8,73/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Rajamäen vaalea balsamikastike 0,25l
    Rajamäen vaalea balsamikastike 0,25l
    3,85/kpl15,40/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka korppujauho 400g
    Pirkka korppujauho 400g
    1,09/kpl2,73/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Myllyn Paras Korppujauho 300g
    Myllyn Paras Korppujauho 300g
    0,95/kpl3,17/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille