Perinteinen karjalanpaistiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Perinteinen karjalanpaisti

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Arvosana4,0141 arvostelua
  • 14 kommenttia
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Perinteinen karjalanpaisti on helpoista helpoin ruoka valmistaa. Sen kypsennyksessä ei kuitenkaan kannata kiirehtiä, koska lihapalat mureutuvat pitkään haudutettaessa.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 rs (800 g)
 
tai
2 (200 g)
 
sipulia
tai
1 tl
 
suolaa
tai
n. 10
 
tai
 
vettä
tai

Valmistus

yli 60 min
Ota liha huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen ruoaksi valmistamista. (Paloittele lihapalat pienemmiksi halutessasi.)
Kuori ja lohko sipulit. Lado pataan kerroksittain lihapaloja, sipulia, suolaa ja pippureita. Kaada vuokaan vettä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
Kypsennä 175 asteessa noin 2 1/2 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Peitä vuoka kypsymisen loppuvaiheessa kannella. Lisää vettä tarvittaessa. Tarjoa karjalanpaisti keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.
Vinkki! Lisää halutessasi karjalanpaistiin 2–3 porkkanaa paloiteltuna.
Perinteinen karjalanpaisti

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilata.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Atria Perinteinen Karjalanpaisti 700g
    Atria Perinteinen Karjalanpaisti 700g
    7,69/kpl
    10,99/kg
  • Snellman kunnon karjalanpaisti 500g
    Snellman kunnon karjalanpaisti 500g
    7,99/kpl
    15,98/kg
  • Pirkka maustepippuri 13g kokonainen
    Pirkka maustepippuri 13g kokonainen
    0,75/kpl
    57,69/kg
  • Meira maustepippuri kokonainen 20g
    Meira maustepippuri kokonainen 20g
    1,15/kpl
    57,50/kg
  • Meira Maustepippuri 50g kokonainen pussi
    Meira Maustepippuri 50g kokonainen pussi
    2,49/kpl
    49,80/kg
  • Sipuli peltokuivattu
    Sipuli peltokuivattu
    0,15/kpl
    1,49/kg
  • Salottisipuli
    Salottisipuli
    0,30/kpl
    5,95/kg
  • Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
    Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
    1,99/kpl
    1,99/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,59/kpl
    5,18/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,99/kpl
    0,99/kg

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (141 arvostelua)

  • Suojärvi
    7 päivää sitten
    Karjalaiset sukujuuret omaavana karjalanpaisti kuuluu ehdottomasti meidän ruokapöytään,kuten myös karjalanpiirakat ja sultsinat😋
  • Topi
    2 vuotta sitten
    Ei aito karjalanpaisti vaan lihapata.
  • SePa
    3 vuotta sitten
    Terveellinen ja maukas🤗❣️
  • Kokeilija
    3 vuotta sitten
    Kyllä tulee kamalaa mössöä karjalanpaistista, paistamisen jälkeen rasva verimököttiä lihan seassa. Mutta kun käyttää lihat kuumaalla ennen paistamista, niin hyvä tulee.
  • Eija P.
    4 vuotta sitten
    Onpa mainiota, että nämä perinneruoatkin saavat sijaa reseptiruuhkaisessa somessa. Miten yksinkertainen ja maittava ruoka, mummoni valmisti sitä leivinuunissa tai hiilloksilla.
  • Karjalasta kajahtaa
    4 vuotta sitten
    Olen kotoisin Pohjois-Karjalasta ja karjalanpaisti on todella hyvää
  • Joulumuori
    4 vuotta sitten
    Laatikot ja sienisalaatti
  • Pia
    4 vuotta sitten
    Karjalanpaisti on perinteinen joulu ruoka meillä
  • make
    4 vuotta sitten
    maan hyvää
  • Marja
    4 vuotta sitten
    Karjalanpaisti on alkujaan Karjalasta evakkojen mukanaan tuoma perinneruoka. Se on hyvää, porkkanalla höystettynä.
  • JM57
    4 vuotta sitten
    Ei ole suomalainen perinneruoka.
  • Tarja59
    4 vuotta sitten
    Herkullisen herkku!!! Voihan lihajuurespata.
  • Kati77
    5 vuotta sitten
    Meillä karjalanpaistiin laitetaan myös lampaan munuaisia.
  • Lollepolle
    5 vuotta sitten
    Herkullista