Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Perinteinen keitetty vihreä parsa, lohicarpaccio ja rahkajälkiruokaReseptin takana kumppani

Perinteinen keitetty vihreä parsa, lohicarpaccio ja rahkajälkiruoka

Tämä ateria huokuu kevättä! Tarjoa keitetyn parsan kanssa lohicarpacciota. Kruunaa ateria rahkajälkkärillä.

Ainekset

4–6 annosta
    • 4–6parsaa per syöjä
    • vettä
    • suolaa
    • ripaussokeria

Sitruuna-voisula:

    • 100gkirkastettua voita
    • 1sitruunan raastettu kuori ja mehu
    • suolaa
    • pippuria myllystä

Lohicarpaccio ja keitettyä parsaa:

    • 500gmerilohisiivuja
    • 2sitruunan mehu
    • 2–3tlrosepippuria
    • sormisuolaa
    • keitettyjä parsoja

Tarjolle:

    • sitruunalohkoja

Kookosrahkaa ja melonia:

    • 1hunajameloni kuutioituna
    • 1prkmaitorahkaa
    • 1dlkookoshiutaleita
    • 1/2dlsokeria
    • 1limetin mehu

Valmistus

yli 60 min
  1. Parsa: Kuori parsat perunan- tai parsankuorimaveitsellä. Ohuimmat voit raaputtaa varovasti puhtaaksi terävällä veitsellä. Kuori varoen, sillä parsat katkeavat helposti. Nuppuja ei tarvitse kuoria eli kuoriminen aloitetaan reilusti nupun alapuolelta. Poista varren alapäästä riittävän reilu pätkä, sillä puumainen alaosa ei maistu hyvältä.
  2. Parsat voi joko sitoa nippuun puuvillalangalla tai keittää ne irtonaisina. Paras tapa olisi keittää parsat pystyssä niin, että nuput eivät olisi vedessä vaan kypsyisivät höyryssä. Tähän tarkoitukseen on omia parsakattiloita, mutta voit keittää parsat myös tavallisessa kattilassa. Keitä parsoja noin viisi - kymmenen minuuttia, riippuen parsan paksuudesta. Kokeile kypsyyttä tikulla. Valuta parsat ennen tarjoilua. Sulata voi kattilassa ja käytä vain kirkas osa voista. Sekoita joukkoon sitruunan raastettu kuori ja mehu. Voit halutessasi maustaa sitä vielä suolalla ja pippurilla.
  3. Lohicarpaccio ja keitettyä parsaa: Nosta lohisiivut tarjoiluvadille. Purista päälle sitruunan mehua. Murskaa rosepippureita hieman ja levitä niitä lohen päälle. Mausta suolalla. Nostele päälle vielä lopuksi parsa ja tarjoile sitruunalohkojen kanssa.
  4. Kookosrahkaa ja melonia: Nostele melonikuutiot kulhoon. Sekoita rahkan joukkoon kookoshiutaleet, vaniljasokeri, sokeri ja limetin mehu. Tarjoile melonin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Pirkka vaniljasokeri 100g
    2,35/kpl
    23,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille2 arvostelua