Perinteinen keitetty vihreä parsa, lohicarpaccio ja rahkajälkiruokaReseptin takana kumppani

Perinteinen keitetty vihreä parsa, lohicarpaccio ja rahkajälkiruoka

  • Annosmäärä4–6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Tämä ateria huokuu kevättä! Tarjoa keitetyn parsan kanssa lohicarpacciota. Kruunaa ateria rahkajälkkärillä.

    Ainekset

    4–6 annosta
    4–6
     
    parsaa per syöjä
    tai
     
    vettä
    tai
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    sokeria
    tai

    Sitruuna-voisula

    100 g
     
    kirkastettua voita
    tai
    1
     
    sitruunan raastettu kuori ja mehu
    tai
     
    suolaa
    tai
     
    pippuria myllystä
    tai

    Lohicarpaccio ja keitettyä parsaa

    500 g
     
    merilohisiivuja
    tai
    2
     
    sitruunan mehu
    tai
    2–3 tl
     
    rosepippuria
    tai
     
    sormisuolaa
    tai
     
    keitettyjä parsoja
    tai

    Tarjolle

     
    sitruunalohkoja
    tai

    Kookosrahkaa ja melonia

    1
     
    hunajameloni kuutioituna
    tai
    1 prk
     
    maitorahkaa
    tai
    1 dl
     
    kookoshiutaleita
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    2 tl
     
    tai
    1
     
    limetin mehu
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    376 kJ / 90 kcal
    Rasva
    5,9 g
    josta tyydyttynyttä
    2,9 g
    Hiilihydraatit
    3,9 g
    josta sokereita
    3,8 g
    Proteiini
    4,3 g
    Suola
    0,1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Parsa: Kuori parsat perunan- tai parsankuorimaveitsellä. Ohuimmat voit raaputtaa varovasti puhtaaksi terävällä veitsellä. Kuori varoen, sillä parsat katkeavat helposti. Nuppuja ei tarvitse kuoria eli kuoriminen aloitetaan reilusti nupun alapuolelta. Poista varren alapäästä riittävän reilu pätkä, sillä puumainen alaosa ei maistu hyvältä.

    Parsat voi joko sitoa nippuun puuvillalangalla tai keittää ne irtonaisina. Paras tapa olisi keittää parsat pystyssä niin, että nuput eivät olisi vedessä vaan kypsyisivät höyryssä. Tähän tarkoitukseen on omia parsakattiloita, mutta voit keittää parsat myös tavallisessa kattilassa. Keitä parsoja noin viisi - kymmenen minuuttia, riippuen parsan paksuudesta. Kokeile kypsyyttä tikulla. Valuta parsat ennen tarjoilua. Sulata voi kattilassa ja käytä vain kirkas osa voista. Sekoita joukkoon sitruunan raastettu kuori ja mehu. Voit halutessasi maustaa sitä vielä suolalla ja pippurilla.

    Lohicarpaccio ja keitettyä parsaa: Nosta lohisiivut tarjoiluvadille. Purista päälle sitruunan mehua. Murskaa rosepippureita hieman ja levitä niitä lohen päälle. Mausta suolalla. Nostele päälle vielä lopuksi parsa ja tarjoile sitruunalohkojen kanssa.

    Kookosrahkaa ja melonia: Nostele melonikuutiot kulhoon. Sekoita rahkan joukkoon kookoshiutaleet, vaniljasokeri, sokeri ja limetin mehu. Tarjoile melonin kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • Jokilaakson Juusto kirkastettu voi 200g
      Hinta 4,15/kpl
      20,75/kg
    • Pirkka sitruuna
      Hinta n. 0,44/kpl
      2,29/kg
    • Meira Aromikas mustapippuri 49g myl
      Hinta 4,95/kpl
      101,02/kg
    • Pirkka roseepippuri 12g kokonainen
      Hinta 1,35/kpl
      112,50/kg
    • Pirkka Parhaat sormisuola sitruunanmakuinen 70g
      Hinta 2,59/kpl
      37,00/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Lime
      Hinta n. 0,40/kpl
      4,99/kg
    • Parsa vihreä 450g 1lk
      Hinta 5,49/kpl
      12,20/kg
    • Parsa vihreä 250g Espanja 1lk
      Hinta 3,69/kpl
      14,76/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,34/kpl
      1,34/kg
    • Foodin Grass-Fed Ghee 300g luomu
      Hinta 14,15/kpl
      47,17/kg
    • Pirkka Luomu sitruuna
      Hinta n. 0,68/kpl
      3,99/kg
    • Plussa-etu −32 %
      Santa Maria Tellicherry Black Pepper Mustapippurimylly 70g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 4,50/kpl
      64,29/kg
      Ilman Plussa-korttia 6,65/kpl (95,00/kg)
    • Pirkka mustapippurimylly 120g
      Hinta 3,25/kpl
      27,08/kg
    • Meira Rosépippuri 15g kok pss maust
      Hinta 1,45/kpl
      96,67/kg
    • Santa Maria Rosépippuri 21g
      Hinta 2,29/kpl
      109,05/kg
    • Pirkka Parhaat sormisuola 125 g
      Hinta 3,99/kpl
      31,92/kg
    • Jozo sormisuola 250g hiutaleet
      Hinta 8,35/kpl
      33,40/kg
    • Hunajameloni
      Hinta n. 3,47/kpl
      2,89/kg
    • Valio laktoositon maitorahka 500g
      Hinta 3,79/kpl
      7,58/kg
    • Pirkka kookoshiutale 100g
      Hinta 1,69/kpl
      16,90/kg
    • Meira Kookoshiutale 150g
      Hinta 2,09/kpl
      13,93/kg
    • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      Hinta 2,65/kpl
      31,18/kg
    • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      Hinta 2,85/kpl
      17,81/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 5,0 (3 arviota)