• Erityisruokavaliot

Perinteiset kaalikääryleet

Perinteiset kaalikääryleet
Reseptin teki kumppani
  • yli 60 min

Ainekset

    • 1iso kaali n. 1,5 kg

Täyte:

    • 1sipuli
    • 1dlpuuroriisiä
    • 1lihaliemikuutio
    • 5dlvettä
    • 700gjauhelihaa
    • 2kananmunaa
    • 3dlsilputtua, kypsää kaalia
    • suolaa
    • jauhettua valkopippuria
    • 1-2tlmeiramia

Pinnalle:

    • voi- tai margariininokareita

Voiteluun:

    • siirappia

Valmistus

yli 60 min
  1. Koverra kaalista kovaa kantaosaa pois.
  2. Keitä kaali isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä.
  3. Irrota kaalinlehtiä sitä mukaan kun ne kypsyvät.
  4. Laita kaalinlehdet valumaan talouspaperin tai puhtaan pyyheliinan päälle.
  5. Täyte: Kuori ja kuutioi sipuli.
  6. Huuhdo riisit juoksevalla kylmällä vedellä.
  7. Laita sipulikuutiot, riisit, vesi ja lihaliemikuutio kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 20 minuuttia.
  8. Jäähdytä.
  9. Jos keitinlientä on vielä jäljellä, siivilöi se pois.
  10. Hienonna kaalin kypsä sydänosa.
  11. Sekoita täytteen ainekset.
  12. Jaa täyte kaalinlehdille ja kääri kääryleiksi.
  13. Voitele uunipannu ja aseta kääryleet pannuun.
  14. Laita muutamia rasvanokareita kääryleiden päälle.
  15. Kypsennä uunissa 250 asteessa 15-20 minuuttia.
  16. Alenna lämpötila 170 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin tunnin, puolentoista verran.
  17. Sivele kääryleitä siirapilla kypsymisen aikana.
  18. Tarjoa kaalikääryleet puolukkasurvoksen tai -hillon kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille