Hehkuvan persimonin monet mahdollisuudet

Persimon on kirkkaan oranssi kakihedelmä, joka juontaa juurensa Kiinaan ja Japaniin. Hapoton, makea ja ihanan mehukas persimon muistuttaa hieman luumua. Persimon maistuu niin sellaisenaan kuin erilaisissa salaateissa, leivonnaisissa, salsoissa, jälkkäreissä ja pääruoissa.

Persimonia kutsutaan lajikkeesta ja kasvumaasta riippuen joko persimoniksi, sharoniksi tai kakiksi. Persimon sopii monenlaiseen ruoanlaittoon, mutta on upea makuelämys erityisesti erilaisten juustojen seurassa. Tällaisia juustoja ovat muun muassa feta, vuohenjuusto, sinihomejuusto ja gouda. Vielä kun yhdistät mukaan piparkakun, yllätyt!

Ruokaisat persimonreseptit

Persimon-kanasalaatissa yhdistyvät persimonin makeus ja sinihomejuuston suolaisuus. Salaatin päälle voit valuttaa vaikkapa Pirkan tummaa balsamietikkakastiketta tai Pirkan appelsiinista salaattikastiketta. Vuohenjuusto-broileripastaan käytetty makea persimon on hyvä vastapari voimakkaalle vuohenjuustolle.

Mausteisen makeat persimonsalsat

Herkullisen makeat persimonit sopivat mangon tapaan hedelmäsalsaan. Tarjoa persimonsalsa esimerkiksi paistetun broilerin kanssa. Persimon sopii upeasti myös paistetun lohen kaveriksi - lohi persimonsalsan kera on makean raikas makuelämys.

Upeat persimonjälkiruoat ja tarjottavat

Persimon-vaniljatortut tehdään joulutorttujen tapaan, mutta täytetään vaniljaisella tuorejuustolla ja makealla persimonilla. Perinteiselle hedelmärahkalle tuo vaihtelua persimonrahka, johon lisätään hieman appelsiinimehua raikastukseksi. Suolaisen makeaan auttavat suolaisen makeat juusto-persimonpiparit, joissa sinihome- tai vuohenjuusto, piparkakku ja persimon yhdistyvät. Nauti lämpimän glögin kanssa!

Persimoni kasvattaa suosiotaan. Jos et ole vielä maistanut tätä makeaa herkkua, tutustu herkullisiin persimonresepteihimme ja löydä suosikkisi.

Persimonreseptit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.