Persimon

Persimon houkuttelee hehkuvan oranssina kaupan hedelmätiskillä. Japanista ja Kiinasta peräisin olevaa kakihedelmää kutsutaan lajikkeen ja kasvumaan mukaan joko persimoniksi, sharoniksi tai kakiksi.

Persimon ovat Espanjassa viljeltävä lajike. Hedelmä muistuttaa ulkonäöltään kellertävää tomaattia. Hedelmän kuoressa voi olla ruskeita pilkkuja, kuten banaaneissakin. Pilkut johtuvat hedelmän sisältämien hiilihydraattien muuttumisesta sokeriksi. Ruskeapilkkuinenkin hedelmä on täysin syötävä ja maultaan erittäin makea.

Maultaan persimon on hapoton, mehukas ja makea, hieman luumua muistuttava. Se nautitaan useimmiten sellaisenaan kuorineen tai kuorittuna. Persimon sopii hedelmäsalaatteihin muiden hedelmien seuraksi. Kokeile myös leivonnaisten täytteeseen ja koristeeksi. Erityisen hyvin persimonin maku sopii erilaisten juustojen, kuten fetan, vuohenjuuston, sinihomejuuston ja goudan kanssa. Se maustaa mainiosti esimerkiksi broileri-, juusto- ja kinkkusalaatin. Soseena persimon sopii jäätelön ja muiden jälkiruokien kastikkeeksi, sekä rahkan ja jogurtin maustajaksi.

Persimon säilyy parhaiten kylmässä, noin +2 - +6 asteessa jääkaapissa.

Katso videolta Aki Wahlmanin vinkit persimonin käsittelyyn ja käyttöön ruoanlaitossa.

Persimonreseptit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Parasta nyt: persimon