• Erityisruokavaliot

Peruna-jauhelihagratiini

Resepti: Midi Vuorela
Peruna-jauhelihagratiini
Reseptin teki kumppani
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 2sipulia
    • 200gsieniä
    • öljyä
    • 400gjauhelihaa
    • 4valkosipulinkynttä
    • suolaa
    • mustapippuria rouhittuna
    • 8-10keitettyä perunaa

Kastike:

    • 50gKoskenlaskija-juustoa
    • 1 1/2rklvehnäjauhoja
    • 2 1/2dlmaitoa
    • suolaa
    • valkopippuria rouhittuna

Pinnalle:

    • 1dljuustoraastetta

Viimeistelyyn:

    • 1dloliiviviipaleita
    • 1/2dlpurjosipulia silputtuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Lohko kuoritut sipulit ja puhdistetut sienet. Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja ruskista jauheliha rouheaksi muruksi yhdessä sipuli- ja sienilohkojen kanssa. Mausta murskatulla valkosipulilla sekä suolalla ja pippurilla. Pilko kuoritut perunat. Levitä perunapalat ja jauheliha-sieniseos laakeahkoon uunivuokaan.
  2. Paloittele sulatejuusto kattilaan, mittaa loput kastikkeen aineet joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna poreilla minuutin ajan.
  3. Kaada kastike aineksien päälle vuokaan ja ripottele juustoraaste pinnalle. Kuorruta ruoka uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.
  4. Ripottele oliiviviipaleet ja purjosilppu pinnalle. Nauti raikkaan salaatin kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille