• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Peruna-lihalaatikkoReseptin teki kumppani

Peruna-lihalaatikko

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 1kgkuorittuja kiinteitä perunoita
    • 2kuorittua sipulia
    • 2pkt(á 170 g)pekonia
    • 1ruukkuruohosipulia
    • 6maustepippuria
    • 1laakerinlehti

Liemi:

    • 5dlvettä
    • 1tlsuolaa
    • 2tlpuolikarkeita vehnäjauhoja

Valmistus

yli 60 min
  1. Viipaloi perunat ja sipulit. Voitele uunivuoka ja levitä puolet peruna- ja sipuliviipaleista vuoan pohjalle.
  2. Asettele puolet pekoniviipaleista päälle ja ripottele silputtu ruohosipuli päälle. Laita pippurit ja laakerinlehti vuokaan.
  3. Levitä loput peruna- ja sipuliviipaleet päälle ja asettele pekoniviipaleet pinnalle. Sekoita liemen ainekset ja kaada vuokaan.
  4. Kypsennä 175 asteessa noin 1 tunti 30 minuuttia. Tarjoa punajuurisalaatin kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua