• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Peruna-maissikeitto ja tomaatti-pähkinähöystö

Makea maissi maistuu tässä pehmeän curryisessa keitossa. Tomaatti-pähkinähöystö raikastaa keiton. Resepti vain noin 1,15 €/annos.
Peruna-maissikeitto ja tomaatti-pähkinähöystö
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

5 annosta
    • 500gPirkka jauhoisia perunoita (punainen pussi)
    • 1(100 g)sipuli
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1rklöljyä
    • 5dlvettä
    • 1tlk(2 1/2 dl)Flora Ruoka pehmeä curry -ruokakermaa
    • n. 1tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Tomaatti-pähkinähöystö

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuullota perunoita ja sipuleita kattilassa rasvassa noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla 15-20 minuuttia. Soseuta keitto.
  2. Lisää joukkoon maissit sekä ruokakerma ja keitä pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Paahda pähkinät kevyesti kuivalla pannulla. Rouhi niitä hieman veitsellä. Kuutioi tomaatit. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna se. Sekoita höystön ainekset keskenään ja tarjoa keiton pinnalla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2014. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 380g100 g

  • 320 kcal1 330 kJ
  • Proteiinia7 g
  • Hiilihydraatteja39 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6