• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Perunainen focaccia

Perunainen focaccia
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12-16 palaa
  • yli 60 min
  • 171 kcal / 100 g

Ainekset

12-16 palaa

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista puoli annosta perunasosetta mikrossa tai kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan lisäämällä aineksiin 1 dl vettä. Jäähdytä sose kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva 2 dl:aan lämmintä vettä. Sekoita vesi-hiivaseos perunasoseeseen. Lisää öljy, suola ja lopuksi jauhot.
  2. Sekoita pehmeä taikina tasaiseksi ja taputtele jauhotetulla kädellä pellille leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 25 x 30 cm). Kohota liinalla peitettynä lämpimässä noin 1/2 tuntia.
  3. Halkaise kirsikkatomaatit. Painele ne kohonneeseen taikinaan leikkauspinta alaspäin kivettömien oliivien kanssa. Voitele leipä oliiviöljyllä. Ripottele pinnalle riivittyjä rosmariininoksia.
  4. Paista perunaista focacciaa 225 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, kunnes leipä on kauniin vaaleanruskea. Peitä liinalla ja leikkaa hetken kuluttua paloiksi. Tarjoa lämpimänä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 171 kcal717 kJ
  • Proteiinia4,02 g
  • Hiilihydraatteja23 g
  • Rasvaa6,92 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille