• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Petteri Punakuono -muffinit

Petteri Punakuono -muffinit maistuvat joululta. Hauskan ulkonäkönsä muffinit saavat suklaanapeista, kirsikoista ja suolakekseistä.
Petteri Punakuono -muffinit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 266 kcal / annos (75g)

Ainekset

10 annosta

Koristelu

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sulata rasva ja lisää jäähtynyt rasva taikinaan. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseosta vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia ja jätä muffinit jäähtymään.
  3. Sulata paloiteltu tumma leivontasuklaa mikrossa tai kattilassa miedolla lämmöllä.
  4. Tee silmät valuttamalla tippa sulatettua tummaa suklaata valkoisen suklaahipun päälle (esimerkiksi cocktailtikun avulla). Tarvitset silmiä yhteensä 20 kpl.
  5. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita loput sulatetusta tummasta suklaasta kermavaahdon joukkoon. Levitä suklaamousse tasaisesti muffinien päälle.
  6. Koristelu: Nosta kirsikat valumaan talouspaperin päälle. Aseta poroille suklaahiput silmiksi ja kirsikka nenäksi. Leikkaa suolakeksit kahtia terävällä veitsellä. Asettele suolakeksit sarviksi ja suuksi porolle.

Ravintosisältö perannos 75g100 g

  • 266 kcal1 110 kJ
  • Proteiinia3,91 g
  • Hiilihydraatteja27,1 g
  • Rasvaa15,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4