• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Piimäkakku

Piimäkakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 25 viipaletta
  • yli 60 min
  • 324 kcal / 100 g

Ainekset

n. 25 viipaletta

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (tilavuus 1,8 l). Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, sooda, neilikka ja rusinat puuhaarukalla keskenään. Lisää piimä, siirappi ja lopuksi rasva. Sekoita ainekset puuhaarukalla juuri ja juuri sekaisin, ettei taikina sitkisty.
  2. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 1 h 10 min. Jos kakun pinta tummuu, peitä se leivinpaperilla. Kumoa piimäkakku hieman jäähtyneenä ritilälle.

Tiesitkö että...

Vinkki! Piimäkakku säilyy pitkään mehevänä. Voidaan pakastaa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 324 kcal1 350 kJ
  • Proteiinia4,81 g
  • Hiilihydraatteja48,4 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6