• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pikantti punakaalihöystö

Haudutettu punakaali saa makeutta ja mehevyyttä omenasta ja puolukkahillosta. Punakaalihöystö sopii tarjottavaksi liharuokien kanssa.
Pikantti punakaalihöystö
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

7 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Poista punakaalista uloimmat lehdet ja kova kanta. Suikaloi kaali juustohöylällä tai monitoimikoneella. Kuori ja silppua sipuli sekä omena. Sulata isossa kattilassa voi ja kuullota kasviksia viitisen minuuttia. Lisää muut aineet hilloa lukuun ottamatta ja hauduta kaali kypsäksi kannen alla miedolla lämmöllä kunnes neste on imeytynyt - noin tunnin ajan. Lisää lopuksi puolukkahillo sekä vanilliinisokeri ja mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla. Tarjoa punakaalihöystö liharuokien, esim. Pirkka-juhlarullan lisäkkeenä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 38,4 kcal161 kJ
  • Proteiinia2,16 g
  • Hiilihydraatteja6,46 g
  • Rasvaa0,34 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille