• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Pinkit macaron-leivoksetReseptin teki kumppani

Pinkit macaron-leivokset

Resepti: Midi Vuorela

  • 40-50 kpl
  • 30 - 60 min

Ainekset

40-50 kpl
    • 3valkuaista
    • ripaus suolaa
    • 1/4tlpunaista karamelliväriä
    • 3 1/2dltomusokeria
    • 3 1/2dlmantelijauhetta
    • 1tlperunajauhoja

Täyte

    • 100gvalkoista leivontasuklaata
    • 200granskankermaa
    • 1/2dltomusokeria
    • punaista karamelliväriä

Puolukkapyree

    • 1 1/2dlpuolukoita

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset, suolaripaus, karamelliväri kolmessa erässä lisätty tomusokeri notkeaksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe ja perunajauho joukkoon.
  2. Leivinpaperoi kaksi uunipeltiä. Kaada taikina pursotinpussiin, leikkaa kärki pyöreäksi tai käytä pyöreäteräistä tyllaa. Pursota taikinasta ø 2-3 cm:n kokoisia lantteja pellille. Jätä hiukan leviämistilaa ympärille.
  3. Kopauta peltejä pöytää vasten ja anna peltien olla huoneenlämmössä 15-20 minuuttia ennen paistamista. Paista uunin alaosassa 140 asteessa tai kiertoilmauunissa kaksi peltiä kerrallaan 125 asteessa, 15-20 minuuttia. Jäädytä ja irrota varoen.
  4. Soseuta puolukat ja paina sose siivilän läpi puolukkapyreeksi. Sulata valkosuklaa ja jäähdytä haaleaksi. Vaahdota ranskankerma ja tomusokeri, mausta vaahto puolukkapyreellä ja värjää halutessasi karamellivärillä. Käännä puolet macaron-aihioista tasainen puoli ylöspäin, pursota tai levitä täyte päälle, paina loput aihiot täytteen päälle.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua