
Pinkit macaron-leivokset
Resepti: Midi Vuorela
40-50 kpl30 - 60 min
Ainekset
40-50 kpl
- 3valkuaista
- ripaus suolaa
- 1/4tlpunaista karamelliväriä
- 3 1/2dltomusokeria
- 3 1/2dlkuoretonta mantelijauhetta
- 1tlperunajauhoja
Täyte
- 100gvalkoista leivontasuklaata
- 200granskankermaa
- 1/2dltomusokeria
- punaista karamelliväriä
Puolukkapyree
- 1 1/2dlpuolukoita
Valmistus
30 - 60 min- Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset, suolaripaus, karamelliväri kolmessa erässä lisätty tomusokeri notkeaksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe ja perunajauho joukkoon.
- Leivinpaperoi kaksi uunipeltiä. Kaada taikina pursotinpussiin, leikkaa kärki pyöreäksi tai käytä pyöreäteräistä tyllaa. Pursota taikinasta ø 2-3 cm:n kokoisia lantteja pellille. Jätä hiukan leviämistilaa ympärille.
- Kopauta peltejä pöytää vasten ja anna peltien olla huoneenlämmössä 15-20 minuuttia ennen paistamista. Paista uunin alaosassa 140 asteessa tai kiertoilmauunissa kaksi peltiä kerrallaan 125 asteessa, 15-20 minuuttia. Jäädytä ja irrota varoen.
- Soseuta puolukat ja paina sose siivilän läpi puolukkapyreeksi. Sulata valkosuklaa ja jäähdytä haaleaksi. Vaahdota ranskankerma ja tomusokeri, mausta vaahto puolukkapyreellä ja värjää halutessasi karamellivärillä. Käännä puolet macaron-aihioista tasainen puoli ylöspäin, pursota tai levitä täyte päälle, paina loput aihiot täytteen päälle.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Kommentoi