Piparimokkapalat
- Annosmäärä35 palaa
- Valmistusaika30 - 60 min
Piparimokkapalat ovat ihanan pehmeitä ja maistuvat kunnolla piparilta! Piparimokkapalat hurmaavat takuulla pikkujouluissa tai muuten vaan glögin kaverina.
Ainekset
35 palaa
250 g | tai |
2 dl | maitoa tai |
4 | tai |
4 dl | sokeria tai |
5 dl | vehnäjauhoja tai |
1/2 dl | tai |
1 rkl | tai |
2 1/2 tl | piparkakkumaustetta tai |
10 | tai |
Kuorrutus | |
---|---|
100 g | tai |
2 tl | piparkakkumaustetta tai |
1 pkt (500 g) | tomusokeria tai |
1 dl | tai |
10 | tai |
2 rkl | tai |
Valmistus
30 - 60 min
Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita maito voisulan joukkoon.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon vuorotellen jäähtyneen rasvaseoksen kanssa. Lisää lopuksi murennetut piparkakut.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (38 cm x 32 cm). Paista 200-asteisessa uunissa 14–15 minuuttia. Älä siirrä kypsää pohjaa pois pelliltä.
Murenna piparkakut ja varaa strösselit valmiiksi koristelua varten.
Paloittele voi kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä. Kun voi on sulanut, lisää kattilaan piparkakkumauste. Sekoita ja anna mausteiden lämmitä voissa hetken.
Pidä kattila liedellä ja siivilöi tomusokeri erissä voimakkaasti sekoittaen voin joukkoon. Lisää kahvia vähän kerrallaan, kunnes seos on levitettävän paksuhkoa ja kiiltävää.
Kaada kuorrute tasaisesti pohjan päälle ja levitä tarvittaessa veitsellä tai lusikalla. Ripottele heti strösselit päälle ja painele pinnalle piparkakkupalat. Jos kuorrute ehtii jämähtää kattilaan, lämmitä se uudelleen ja lisää tarvittaessa tilkka kahvia tai vettä.
Leikkaa piparimokkapalat neliöiksi.
Vinkki! Voit tehdä piparkakkumausteen myös itse. Käytä siihen 1 tl kanelia, 1/2 tl inkivääriä, 1/2 tl neilikkaa ja 1/2 tl kardemummaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,7(240 arviota)
- 30 - 60 min3,2(85 arviota)
- 30 - 60 min4,2(13 arviota)
- yli 60 min4,0(112 arviota)
- 30 - 60 min4,6(23 arviota)
- yli 60 min3,9(130 arviota)
- yli 60 min4,2(124 arviota)
- 30 - 60 min3,7(62 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (220 arviota)
- Annikki6 kuukautta sittenAivan kamalan makeaa. Ei pysty syömään.
- makeq2 vuotta sittenKuorrutteeseen tuli ehkä reseptin mukaan liikaa tomusokeria. Kuorrute ei pysynyt sen takia juoksevana ja jämähti heti kun aloin levittää sitä pohjaan. Joissain kokeilemissani resepteissä on ollut puolet vähemmän tomusokeria ja se on toiminut tosi hyvin. Muuten hyvä!
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenPipari, mokkapalat voi hyvin pakastaa. Kannattaa pakastaa mokkapalat ilman kuorrutusta, sillä kuorrutus todennäköisesti kostuu pakkasessa ja kärsii siitä.
- Pipari2 vuotta sittenMiten suosittelisitte toimimaan pakastuksen kanssa? Pakastanko ilman kuorrutusta vai kuorrutteen kanssa.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenOmppu, vehnäjauhot voi korvata gluteenittomalla jauhoseoksella ja käyttää ohjeessa myös gluteenittomia piparkakkuja.
- Omppu2 vuotta sittenMiten muunnan reseptin gluteenittomaksi? Kokeiluun menis.
- Reetta3 vuotta sittenOnnistuu helposti gluteenittomana. Tosi hyviä tuli muuten mutta sokerin määrää vähentäisin reilusti.
- Vepu3 vuotta sittenMillä pohjassa olevat kananmunat saisi korvattua? Kokeilin tätä reseptiä jo kerran munien kanssa ja kokonaisuus maistui todella hyvälle! :) Minulla myös kuorrutteesta tuli liian juoksevaa. Lisäsin kuorrutteeseen kuitenkin vielä tomusokeria ja laitoin hieman sitruunamehua (sillä esim. pikeeriä tehdessä sitruunamehua tai etikkaa laitetaan, jotta pikeeriä jähmettyy nopeammin) ja näin sain kuorrutteen jämähtämään nätisti.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenVepu, kananmunilla on tässä reseptissä tärkeä rooli rakenteen kannalta. Siksi kananmunan korvaaminen on haastavaa ilman, että reseptiä muilta osin muutetaan. Halutessasi voit kokeilla oheista reseptiä, joka on valmistettu ilman kananmunia: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/mokkapalat-maidoton-ja-kananmunaton. Havaintosi kuorrutteen onnistumisesta välittyy K-Koekeittiölle.
- Ei kahvia, kiitos3 vuotta sittenMillä nesteellä kahvin voisi korvata?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenEi kahvia kiitos, voit kokeilla korvata kahvin esimerkiksi kaakaolla.
- MM3 vuotta sittenKuorrutteen mitat eivät voi olla oikein, kuorrute vielä juoksevaa siinä vaiheessa kun kaikki aineet laitettu.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenMM, harmillista että kuorrutteesta on tullut todella juoksevaa. Vien palautteesi eteenpäin tiedoksi.
- Nirppu3 vuotta sittenPohjasta tuli todella hyvää, mutta aivan liian makea tuo päällinen.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenNirppu, harmillista että kuorrutus on ollut mielestäsi liian makeaa. Resepti on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittiössä. Välitän palautteesi eteenpäin.