Pirkka-lehden reseptit 5/2017

Kevät on juhlien aikaa. Toukokuussa syyn lasien kohottamiselle antavat muun muassa vappu, äitienpäivä ja valmistujaiset. Onpa kyseessä pienen porukan brunssi, kauden ensimmäinen grillausilta tai ison joukon pidot, juhlien järjestäjän päässä jyskyttää heti: mitä tällä kertaa tarjottaisiin?

Kala, liha, peruna sekä kotimaiset viljat, marjat ja sienet ovat tuttuja raaka-aineita, joista on helppo loihtia herkkuja arkeen ja juhlaan. Samat suomalaiset maut vilahtelevat myös tämän ruokaosion sivuilla. Kun raaka-aineita maustaa ja käyttää vähän uudella tavalla, lopputulos yllättää ja ilahduttaa.

Kokeile vaikka vadelmilla ja mascarponella maustettuja vadelmaisia tiikerikakkuruutuja tai korvaa juhlapöydän tuttu graavilohi lohicevichellä.

Pizzat, hodarit ja muut rennot "lainaherkut" ovat täydellistä tarjottavaa vaikka jääkiekon MM-kilpailuiden kotikatsomoihin. Yllätä ystävät uusilla täytteillä ja tarjoa kalaburgeri. Jos kaipaat juhliisi jotain hienostuneempaa, kokeile vietnamilaisia kesärullia.

Yksi K-Ruoka.fi:n kaikkien aikojen suosituimmista juhlakauden leivontaresepteistä on mangojuustokakku. Tänä keväänä vieraat hurmataan trendikkäällä mirror glaze eli peilikiillekakulla, jonka täytteenä on herkullinen mangomousse.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.