Pitopöydän paahtopaistisalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pitopöydän paahtopaistisalaatti

Pitopöydän paahtopaistisalaatti sopii suurellekin seurueelle esimerkiksi juhliin. Kevyt mutta ruokaisa salaatti on helppo valmistaa ja maistuu melkein kaikille.

10-14 annostayli 60 min310 kcal / annos (210g)

Ainekset

10-14 annosta

Marinadi lihalle

    • 1punasipuli
    • 1dlpunaviiniä
    • 1dlvettä
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2dlmustaherukkahyytelöä
    • 1appelsiini

Lisäksi

    • 1/2dlranskalaista salaattikastiketta
    • n. 500gtuoretta parsaa
    • 1rs(250 g)Pirkka kirsikkatomaatteja
    • 1ps(60 g)Pirkka rucolaa

Salaatinkastike

    • 1prk(150 g)crème fraîchea (ranskankerma)
    • 3rklappelsiininmehua
    • 2tlPirkka sinappia
    • 1tltimjamia
    • ripaussuolaa
    • mustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Kypsennä paisti pakkauksen ohjeen mukaan. Ripottele kypsän paistin pinnalle suolaa ja mustapippuria. Kääri paisti folioon ja anna jäähtyä jääkaapissa mielellään yön yli.
  2. Hienonna punasipuli kattilaan. Lisää punaviini, vesi ja mustapippuri. Keitä noin 10 minuuttia.
  3. Pese appelsiini hyvin ja raasta kuori pitkiksi suikaleiksi. Purista appelsiinista mehu. Lisää kattilaan appelsiininmehu, suola ja herukkahyytelö. Kiehauta. Siivilöi marinadi. Lisää appelsiinin kuorisuikaleet ja jäähdytä marinadi.
  4. Viipaloi paistista noin 2/3 mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi marinointia varten. Lopun paistin voit käyttää leikkeleenä. Pane paistiviipaleet kaksinkertaiseen muovipussiin. Kaada pussiin marinadi. Anna marinoitua vähintään pari tuntia jääkaapissa pussia välillä käännellen.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä pasta kylmällä vedellä huuhtelemalla. Valuta hyvin ja kumoa kulhoon. Sekoita joukkoon salaattikastike. Anna maustua jääkaapissa.
  6. Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä pois 2-3 cm puumaista osaa. Keitä parsat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Nosta parsat jäähtymään. Puolita parsat.
  7. Levitä laakealle tarjoiluvadille pasta. Valuta paistiviipaleet marinadista. Kääräise viipaleet ruusukkeiksi ja asettele pastan joukkoon. Lisää parsat, halkaistut kirsikkatomaatit sekä huuhdeltu rucola. Ripottele vielä paistiruusukkeille appelsiinikuorisuikaleita.
  8. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Tarjoa kastike erikseen.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 210g100 g

  • 310 kcal1 310 kJ
  • Proteiinia 23 g
  • Hiilihydraatteja32 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,79/kpl
    0,79/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,35/kpl
    4,70/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,99/kpl
    26,53/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,99/kpl
    36,67/kg
  • Punasipuli Suomi
    Punasipuli Suomi
    0,19/kpl
    1,89/kg
  • Punasipulinippu
    Punasipulinippu
    2,49/kpl
  • Pirkka Parhaat mustaherukkahyytelö 250g
    Pirkka Parhaat mustaherukkahyytelö 250g
    2,09/kpl
    8,36/kg
  • Dronningholm mustaherukkahyytelö 330g
    Dronningholm mustaherukkahyytelö 330g
    3,29/kpl
    9,97/kg
  • Pirkka appelsiini
    Pirkka appelsiini
    0,54/kpl
    1,99/kg
  • Pirkka farfalle kuviopasta 500g
    Pirkka farfalle kuviopasta 500g
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -12 %
    2,702 kpl
    1,55/kpl
    3,10/kg
  • Pirkka ranskalainen salaattikastike 270ml laktoositon, gluteeniton
    Pirkka ranskalainen salaattikastike 270ml laktoositon, gluteeniton
    1,79/kpl
    6,63/l
  • Dennis ranskalainen salaatinkastike 400ml
    Dennis ranskalainen salaatinkastike 400ml
    3,89/kpl
    9,72/l
  • Parsa vihreä 450g 1lk
    Parsa vihreä 450g 1lk
    2,49/kpl
    5,53/kg
  • Parsa vihreä 500g Unkari 1lk
    Parsa vihreä 500g Unkari 1lk
    4,29/kpl
    8,58/kg
  • Pirkka suomalainen kirsikkatomaatti 250g
    Pirkka suomalainen kirsikkatomaatti 250g
    1,29/kpl
    5,16/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen kirsikkatomaatti 250g
    Pirkka Luomu suomalainen kirsikkatomaatti 250g
    3,79/kpl
    15,16/kg
  • Kirsikkatomaatti 250g Suomi 1lk
    Kirsikkatomaatti 250g Suomi 1lk
    1,29/kpl
    5,16/kg
  • Pirkka luomu rucola 65g
    Pirkka luomu rucola 65g
    1,99/kpl
    30,61/kg
  • Rucola 70g
    Rucola 70g
    1,79/kpl
    25,57/kg
  • Mimi's  Rucola verso 50g Suomi
    Mimi's Rucola verso 50g Suomi
    2,99/kpl
    59,80/kg
  • Valio creme fraiche 150g laktoositon
    Valio creme fraiche 150g laktoositon
    1,69/kpl
    11,27/kg
  • Pirkka sinappi mieto 125g
    Pirkka sinappi mieto 125g
    0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka sinappi tulinen 125g
    Pirkka sinappi tulinen 125g
    0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka Sinappi 275g mieto
    Pirkka Sinappi 275g mieto
    1,65/kpl
    6,00/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    Pirkka juokseva hunaja 350g
    3,69/kpl
    10,54/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 500g
    Pirkka juokseva hunaja 500g
    5,19/kpl
    10,38/kg
  • Pirkka Luomu juokseva hunaja 350g
    Pirkka Luomu juokseva hunaja 350g
    4,59/kpl
    13,11/kg
  • Järvikylä timjami rkk FI
    Järvikylä timjami rkk FI
    1,89/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille