• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Pitopöydän paahtopaistisalaatti

Pitopöydän paahtopaistisalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10-14 annosta
  • yli 60 min
  • 310 kcal / annos (210g)

Ainekset

10-14 annosta

Marinadi lihalle

    • 1punasipuli
    • 1dlpunaviiniä
    • 1dlvettä
    • 1/2tlrouhittua mustapippuria
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2dlmustaherukkahyytelöä
    • 1appelsiini

Lisäksi

Salaatinkastike

    • 1prk(150 g)crème fraîchea (ranskankerma)
    • 3rklappelsiininmehua
    • 2tlPirkka sinappia
    • 1tltimjamia
    • ripaussuolaa
    • rouhittua mustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Kypsennä paisti pakkauksen ohjeen mukaan. Ripottele kypsän paistin pinnalle suolaa ja mustapippuria. Kääri paisti folioon ja anna jäähtyä jääkaapissa mielellään yön yli.
  2. Hienonna punasipuli kattilaan. Lisää punaviini, vesi ja mustapippuri. Keitä noin 10 minuuttia.
  3. Pese appelsiini hyvin ja raasta kuori pitkiksi suikaleiksi. Purista appelsiinista mehu. Lisää kattilaan appelsiininmehu, suola ja herukkahyytelö. Kiehauta. Siivilöi marinadi. Lisää appelsiinin kuorisuikaleet ja jäähdytä marinadi.
  4. Viipaloi paistista noin 2/3 mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi marinointia varten. Lopun paistin voit käyttää leikkeleenä. Pane paistiviipaleet kaksinkertaiseen muovipussiin. Kaada pussiin marinadi. Anna marinoitua vähintään pari tuntia jääkaapissa pussia välillä käännellen.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä pasta kylmällä vedellä huuhtelemalla. Valuta hyvin ja kumoa kulhoon. Sekoita joukkoon salaattikastike. Anna maustua jääkaapissa.
  6. Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä pois 2-3 cm puumaista osaa. Keitä parsat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Nosta parsat jäähtymään. Puolita parsat.
  7. Levitä laakealle tarjoiluvadille pasta. Valuta paistiviipaleet marinadista. Kääräise viipaleet ruusukkeiksi ja asettele pastan joukkoon. Lisää parsat, halkaistut kirsikkatomaatit sekä huuhdeltu rucola. Ripottele vielä paistiruusukkeille appelsiinikuorisuikaleita.
  8. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Tarjoa kastike erikseen.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 210g100 g

  • 310 kcal1 310 kJ
  • Proteiinia23 g
  • Hiilihydraatteja32 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille