Pizzapohja vehnäjauhoista Reseptin takana kumppani

Pizzapohja vehnäjauhoista

  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Itse tehty pizzapohja on helppo ja nopea valmistaa. Rapeimman lopputuloksen saat, kun paistat pizzan kuumassa uunissa ja kuumennetun pellin päällä.
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

2 1/2 dl
 
haaleaa vettä
tai
1/2 dl
 
rypsiöljyä
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/2
 
palaa hiivaa
tai
6 dl
 
vehnäjauhoja
tai

Valmistus

30 - 60 min

Sekoita ruokaöljy, suola ja hiiva haaleaan veteen. Lisää jauhot ja alusta kimmoisa taikina. Peitä ja kohota.

Valmista sillä aikaa haluamasi täyte. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

Peitä uunipannu leivinpaperilla, ripottele jauhoja paperille ja kumoa taikina päälle.

Taputtele taikina jauhotetuin käsin pellin kokoiseksi, ohueksi pohjaksi. Levitä täyteainekset päälle.

Paista 15–20 minuuttia.

Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (43 arviota)

  • MDT
    7 kuukautta sitten
    Voiskos saada määrän myös kuivahiivalle, Sunnuntaita kuitenkin käytän.
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 kuukautta sitten
    MDT, kuivahiivaa voi käyttää reseptiin yhden pussin (à 11g). Huomaathan, että leivonnassa kuivahiiva tarvitsee toimiakseen kädenlämpöä lämpimämmän nesteen (n. +42 C). Kuivahiiva on hyvä sekoittaa pieneen määrään jauhoja, ennen kuin se lisätään nesteeseen.
  • Tarkkuutta ohjeisiin...
    5 vuotta sitten
    "1/2 ruokaöljyä" ... desiä vai ruokalusikallista ? Valmistusohjeessa puhutaan uunipannusta ja sitten pellistä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Tarkkuutta ohjeisiin..., kiitos hyvistä huomioista! Öljyn määrän tulisi olla 1/2 dl, korjaamme tämän reseptiin.