Popcorn on pop

Tiesitkö, että popcorn sopii napostelun lisäksi moniin makeisiin ja suolaisiin herkkuihin ja ruokiin? Katso täältä uudet reseptit ja maustamisideat!

Popcornit kattilassa

Mikropopcorn on varmasti lähes kaikille tuttu herkku, mutta tiedätkö, miten popcornit valmistetaa kattilassa? Varaa popcornien valmistukseen reilun kokoinen, vähintään
kolmen litran kannellinen kattila. Lisäksi tarvitset popcornjyviä ja rypsiöljyä.

Laita öljy lämpenemään kattilaan, lisää joukkoon muutama jyvä testiksi ja laita kansi päälle. Kun testijyvät poksahtavat, öljy on sopivan lämpöistä. Ota kattila pois levyltä, kaada popcornin jyvät öljyn joukkoon ja peitä kannella. Kun ensimmäiset jyvät alkavat paukahdella, siirrä kattila takaisin keskilämpöiselle liedelle. Heiluta kattilaa hieman liedellä, kunnes jyvät poksahtelevat enää noin 1-2 sekunnin välein.

Kaada valmiit popcornit kulhoon ja mausta haluamallasi tavalla. Saat helposti uutta makua popcorneihin valmistamalla ne kookosöljyssä. Mausta popparit ripauksella suolaa.

Näin maustat popcornit

Lisää ripaus potkua popcorneihin maustamalla ne meksikolaistyyliin limellä ja chilillä tai italialaisittain raastetulla parmesaanilla. Tulisempaan makuun sopivat chili-kanelipoppikset, jotka maustetaan nimensä mukaan chilihiutaleilla, kanelilla, vaahterasiirapilla ja cayennepippurilla.

Suklaan ystävät hurmataan sulatetulla tummalla suklaalla tai valkosuklaalla kuorrutetuilla popcorneilla. Kannattaa kokeilla myös minttusuklaan maustamia popcorneja. Hauskat karkkipopcornit syntyvät kun ripottelet suklaan päälle vielä värikkäitä strösseleitä. Näin saat veikeät tarjoilut vaikkapa lastenkutsuille! Katso alta reseptit!

Lime-chilipopcornit

3 rkl öljyä
1,5 tl suolaa
1 tl kuminaa
0,5 tl chilijauhetta
ripaus rouhittua mustapippuria
1 tl raastettua limen kuorta
tuoretta limemehua

Sekoita suola, kumina, chilijauhe ja mustapippuri pienessä astiassa. Lisää vuorotellen
mausteseosta ja oliiviöljyä popcornien joukkoon samalla sekoittaen varovasti. Viimeistele pirskottamalla limemehua ja ripottelemalla raastettua limen kuorta popcornien joukkoon.

Parmesan-popcornit

1 dl Pirkka Parmigiano Reggiano -juustoa hienoksi raastettuna
4 rkl öljyä tai voita

Kaada öljy tai voi kuumien popcornien päälle laakeassa kulhossa ja kääntele nopeasti
joukkoon raastettu juusto.

Suklaapopcornit

200 g tummaa tai valkosuklaata sulatettuna
ripaus suolaa

Sulata suklaa vesihauteessa. Suolaa popcornit kevyesti. Kaada popcornit suklaan sekaan ja sekoita niin, että suklaa tarttuu popcorneihin. Levitä kuorrutetut popcornit kovettumaan leivinpaperin päälle.

Popcornit leivonnassa ja ruoanlaitossa

Popcorn sopii todella hyvin leivontaan. Kokeile esimerkiksi popcornsuklaacookieita. Nämä rapeat ja makeat suklaacookiet saavat vivahteen popcornin makua popcornin makuisesta maitosuklaasta. Popcornista syntyy myös makea pizza! Rocky road -leivoksen tapaan valmistuvassa pizzassa popcornit sekoitetaan sulatetun suklaan, vaahtokarkkien ja suolapähkinöiden kanssa ja painellaan irtopohjavuoan pohjalle.

Suolaisiakaan ruokia ei kannata unohtaa. Kokeile esimerkiksi suolalla ja yrteillä maustettuja poppareita keiton päällä krutonkien asemasta. 

Popcorn-uutuudet K-ruokakaupoissa

Popcornit sopivat moneen ruokalajiin, myös myslin joukkoon, kuten Dr. Oetkerin uutuus Vitalis Cruchy Popcorn Mysli todistaa. K-ruokakauppojen uutuus Papa Dennis Rafkin Popcorn-pizza on rapean suolainen tomaattikastikkeella ja juustolla kuorrutettu popcornpohjainen pizza. Jälkkäriksi maistuu Fazerin uusi Popcorn-suklaapatukka.  

Popcorn-uutuudet

Maista näitä!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.