• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Porkkana-jauhelihalaatikkoReseptin teki kumppani

Porkkana-jauhelihalaatikko

Resepti: Midi Vuorela

  • 4-5 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4-5 annosta
    • 2dlkokonaisia ohrasuurimoita
    • 5dlvettä
    • suolaa
    • 400gporkkanoita
    • 400gjauhelihaa
    • 2sipulia hienonnettuna
    • 1rklmargariinia tai öljyä
    • 100gcheddar-sulatejuustoviipaleita

Munamaito:

    • 5dlmaitoa
    • 3kananmunaa
    • suolaa
    • mustapippuria
    • muskottipähkinää
    • persiljaa tai ruohosipulia

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä ohrasuurimoita suolalla maustetussa vedessä, miedolla lämmöllä ja kannella peitettynä kunnes vesi on lähes kokonaan imeytynyt suurimoihin (25-30 minuuttia). Raasta kuoritut porkkanat karkeaksi ja lisää raaste ohrasuurimoiden kanssa kattilaan keittämisen loppupuolella.
  2. Ruskista jauheliha ja sipulisilppu paistinpannussa rasvatilkassa. Levitä puolet ohra-porkkanaseoksesta vuokaan, kaada jauhelihamurut päälle. Peitä jauhelihakerros sulatejuustoviipaleilla ja pinta lopulla ohra-porkkanaseoksella.
  3. Sekoita munamaidon aineet ja kaada seos vuokaan. Ripottele persilja- tai ruohosipulisilppua pinnalle. Paista uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia. Peitä vuoka foliolla tai kannella uunista ottamisen jälkeen ja anna ruoan maustua ja levätä 15-20 minuuttia ennen syöntiä.
  4. Nauti raikkaan rucola-punasipulisalaatin kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua