• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Porkkana-nakkikiusaus

Porkkana-nakkikiusaus
Reseptin teki kumppani
  • yli 60 min

Ainekset

    • 500gporkkanoita
    • 300gperunoita
    • 2sipulia
    • 6nakkia
    • 1-1 1/2tlsuolaa
    • mustapippuria
    • muskottipähkinää
    • 3-4dlkahvi- tai ruokakermaa
    • 75gjuustoraastetta
    • 1rklsiirappia tai hunajaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa kuoritut porkkanat, perunat ja sipulit tulitikkusuikaleiksi. Pilko nakit.
  2. Sekoita kasvissuikaleet, nakkipalat, mausteet ja puolet juustoraasteesta laakeassa uunivuoassa.
  3. Kaada kerma päälle, ripottele loput juustoraasteesta pinnalle ja valuta siirappi- tai hunajaraidat päälle.
  4. Paista uunissa 175-200 asteessa noin 60 minuuttia. Ota uunista ja peitä vuoka kannella tai foliolla, anna ruoan rauhoittua ja makujen tasaantua 15 minuuttia ennen syöntiä.

Kommentoi

Arvosana reseptille