Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Porkkanalaatikko porkkanapaloistaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Porkkanalaatikko porkkanapaloista

Perinteinen porkkanalaatikko kuuluu joulupöytään. Helppoa ja herkullista.

Ainekset

10 annosta
    • 600gporkkanapaloja
    • n. 3dlvettä
    • 1/2tlsuolaa

Puuro

    • 3/4dlriisiä
    • 2dlvettä
    • n. 4dlmaitoa

Lisäksi

    • 1kananmuna
    • 2rklsiirappia
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä porkkanat kypsiksi (noin 30 minuuttia) vähässä, suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinvesi talteen ja soseuta porkkanat esimerkiksi sauvasekoittimella.
  2. Keitä riisiä vedessä 5–10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja hauduta puuroa noin 30 minuuttia.
  3. Sekoita puuron joukkoon porkkanasose, muna, siirappi ja mausteet. Ohenna tarvittaessa porkkanoiden keitinliemellä. Seos saa olla löysähköä.
  4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja kuvioi pinta lusikalla. Lisää pinnalle muutama voinokare. Paista 175 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia.

Kategoriat

Kokeile myös

Kommentoi

Arvosana reseptille9 arvostelua