• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Porkkanalaatikko porkkanapaloista

Porkkanalaatikko porkkanapaloista
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 46,9 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta
    • 600gporkkanapaloja
    • n. 3dlvettä
    • 1/2tlsuolaa

Puuro

    • 3/4dlriisiä
    • 2dlvettä
    • n. 4dlmaitoa

Lisäksi

    • 1kananmuna
    • 2rklsiirappia
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä porkkanat kypsiksi (noin 30 minuuttia) vähässä, suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinvesi talteen ja soseuta porkkanat esimerkiksi sauvasekoittimella.
  2. Keitä riisiä vedessä 5-10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja hauduta puuroa noin 30 minuuttia.
  3. Sekoita puuron joukkoon porkkanasose, muna, siirappi ja mausteet. Ohenna tarvittaessa porkkanoiden keitinliemellä. Seos saa olla löysähköä.
  4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja kuvioi pinta lusikalla. Lisää pinnalle muutama voinokare. Paista 175 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 46,9 kcal196 kJ
  • Proteiinia1,57 g
  • Hiilihydraatteja8,15 g
  • Rasvaa0,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2