
Poro-kasvislasagne
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Lasagne saa pohjoisia makuja, kun valmistat sen poronkäristyksestä. Tämä herkullinen uuniruoka maistuu koko perheelle.
Ainekset
6 annosta
12 | tai |
240 g | Pirkka poronkäristystä (pakaste) tai |
1 rkl | juoksevaa rasvaseosta tai |
1 ps (250 g) | tai |
1 tlk (500 g) | tai |
1 dl | vettä tai |
1 tl | timjamia tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
mustapippurirouhetta tai | |
(1 tl | suolaa) tai |
Juustokastike | |
---|---|
6 dl | vettä tai |
1 pkt (250 g) | Valio Koskenlaskija-sulatejuustoa, perinteinen tai |
1/2 dl | vettä tai |
1 rkl | vehnäjauhoja tai |
Pinnalle ja väliin | |
4 dl | tai |
Valmistus
yli 60 min
Sulata poronkäristysliha kohmeiseksi ja paloittele pieniksi kuutioiksi. Kuumenna rasva paistokasarissa. Ruskista liha ja lisää kasvissuikaleet. Sekoita ja kaada joukkoon tomaattimurska. Huuhtele tölkki 1 dl:lla vettä ja kaada sekin kasariin. Anna hautua 10 minuuttia. Mausta timjamilla, murskatulla valkosipulilla, mustapippurilla ja halutessasi suolalla.
Kiehauta vesi juustokastiketta varten ja sulata siihen Koskenlaskija-juusto nokareina. Sekoita kylmä vesi ja vehnäjauhot. Kaada seos ohuena nauhana juustokastikkeen joukkoon, sekoita ja anna kiehua pari minuuttia.
Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka. Kaada vuoan pohjalle noin 1/3 osa poro-kasviskastiketta ja levitä päälle lasagnelevyjä. Kaada päälle poro-kasviskastiketta, juustokastiketta ja 1 dl juustoraastetta. Täytä näin myös seuraava kerros. Levitä päällimmäisen lasagnelevykerroksen päälle vain juustokastiketta ja juustoraastetta.
Kypsennä lasagnea 200 asteessa noin 35 minuuttia uunin alimmalla tasolla. Poro-kasvislasagne saa vetäytyä hetken ennen tarjoilua. Tarjoa lisänä salaattia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta