• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Poro-purjopiirakka

Poro-purjopiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 30 - 60 min
  • 190 kcal / 100 g

Ainekset

    • 150gvoita
    • 3 1/2dlvehnäjauhoja
    • 3/4dlkauraleseitä
    • 1kananmuna

Täyte

    • 500gpurjoa
    • 100gkylmäsavuporoa
    • 2 1/2dlkermaa
    • 3kananmunaa
    • 1/2tlyrttisuolaa
    • (katajanmarjoja)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Nypi kylmä rasva vehnäjauhojen ja kauraleseiden kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Suikaloi halkaistut ja pestyt purjot. Kuullota purjo rasvassa paistinpannulla. Lisää paloiteltu kylmäsavuporo ja levitä täyte piirakkapohjalle.
  3. Sekoita kerma-muna-yrttisuolaseos ja kaada seos lopuksi piirasvuokaan. Halutessasi voit lisätä mauksi hienonnettuja katajanmarjoja.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 190 kcal795 kJ
  • Proteiinia7,25 g
  • Hiilihydraatteja13,6 g
  • Rasvaa11,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua