Hyppää sisältöön
Poron sisäfilee ja karpalokastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Poron sisäfilee ja karpalokastike

  • Annosmäärä4–5 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Poron sisäfilee ja karpalokastike ovat todellista suomalaista juhlaruokaa. Poron sisäfileen voit halutessasi korvata myös ulkofileellä.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4–5 annosta
  • 600 g Pirkka poron sisäfileetä (pakaste) tai
  • tuoretta poron sisäfileetä
  • öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Karpalokastike

  • 1 (n. 50 g) Pirkka salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl Pirkka voita
  • 2 dl punaviiniä
  • 1 dl vettä
  • 1 dl karpaloita
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 tl vasikkafondia
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus suolaa

Ravintosisältö

  • Energia
    397 kJ / 95 kcal
  • Rasva
    2,3 g
  • josta tyydyttynyttä
    1,1 g
  • Hiilihydraatit
    2,6 g
  • josta sokereita
    2,4 g
  • Proteiini
    11,6 g
  • Suola
    0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori ja hienonna salotti- ja valkosipuli. Kuullota hienonnettuja sipuleita voissa kattilassa. Lisää punaviini, vesi, karpalot, fariinisokeri, fondi ja mustapippuri. Keitä, kunnes nesteestä on haihtunut kolmannes.
  2. Soseuta kastike sauvasekoittimella ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa hieman suolaa tai fariinisokeria.
  3. Mausta sulaneet poron sisäfileet suolalla ja pippurilla. Paista kuumalla pannulla kaksi fileetä kerrallaan noin 3 minuuttia/puoli. Anna fileiden vetäytyä hetki ennen viipalointia. Tarjoa kermaperunoiden kanssa.
Vinkki! Voit käyttää myös poron ulkofileetä. Pidennä tällöin paistoaikaa hieman.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (102 arviota)

  • HHH
    5 kuukautta sitten
    Kastikkeen happamuus on makuasia, lisäsin hieman sokeria. Liekö toivottu, psykologinen vaikutus.
  • Juki
    1 vuosi sitten
    Mielestäni aivan herkullinen kastike- oli sitten hapan tai ei.Sopii porolle.
  • eski
    1 vuosi sitten
    Hapan kastike ei sovi porolle
  • Annu
    8 vuotta sitten
    Aivan loistava kastike, jonka tulen ehdottomasti tekemään uudestaan. Todella simppeli ja hyvät maut :)