Poron sisäfilee ja karpalokastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Poron sisäfilee ja karpalokastike

Poron sisäfilee ja karpalokastike ovat todellista suomalaista juhlaruokaa. Poron sisäfileen voit halutessasi korvata myös ulkofileellä.

  • 4-5 annosta
  • alle 30 min
  • 97,8 kcal / 100 g

Ainekset

4-5 annosta
    • 600gPirkka poron sisäfileetä (pakaste) tai
    • tuoretta poron sisäfileetä
    • öljyä
    • suolaa
    • mustapippuria

Karpalokastike

    • 1(n. 50 g)Pirkka salottisipuli
    • 1valkosipulinkynsi
    • 2dlpunaviiniä
    • 1dlvettä
    • 1dlkarpaloita
    • 2rklfariinisokeria
    • 1tlvasikkafondia
    • ripausmustapippuria
    • ripaussuolaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori ja hienonna salotti- ja valkosipuli. Kuullota hienonnettuja sipuleita voissa kattilassa. Lisää punaviini, vesi, karpalot, fariinisokeri, fondi ja mustapippuri. Keitä, kunnes nesteestä on haihtunut kolmannes.
  2. Soseuta kastike sauvasekoittimella ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa hieman suolaa tai fariinisokeria.
  3. Mausta sulaneet poron sisäfileet suolalla ja pippurilla. Paista kuumalla pannulla kaksi fileetä kerrallaan noin 3 minuuttia/puoli. Anna fileiden vetäytyä hetki ennen viipalointia. Tarjoa kermaperunoiden kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit käyttää myös poron ulkofileetä. Pidennä tällöin paistoaikaa hieman.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 97,8 kcal409 kJ
  • Proteiinia12,5 g
  • Hiilihydraatteja2,73 g
  • Rasvaa1,21 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 29 arvostelua