• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Poron sisäfilee ja karpalokastike

Poron sisäfilee ja karpalokastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • alle 30 min
  • 97,8 kcal / 100 g

Ainekset

4-5 annosta
    • 2pkt(n. 600 g)poron sisäfileetä (pakaste) tai
    • tuoretta fileetä
    • öljyä
    • suolaa
    • mustapippuria

Karpalokastike

    • 1(n. 50 g)Pirkka salottisipuli
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1rklPirkka meijerivoita
    • 2dlpunaviiniä
    • 1dlvettä
    • 1dlkarpaloita
    • 2rklfariinisokeria
    • 1tlriistafondia
    • mustapippuria
    • suolaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori ja hienonna salotti- ja valkosipuli. Kuullota hienonnettuja sipuleita voissa kattilassa. Lisää punaviini, vesi, karpalot, fariinisokeri, riistafondi ja mustapippuri. Keitä, kunnes nesteestä on haihtunut 1/3.
  2. Soseuta kastike sauvasekoittimella ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa hieman suolaa tai fariinisokeria.
  3. Mausta sulaneet poron sisäfileet suolalla ja pippurilla. Paista kuumalla pannulla kaksi fileetä kerrallaan noin 3 minuuttia/puoli. Anna fileiden vetäytyä hetki ennen viipalointia. Tarjoa lisäksi esimerkiksi kermaperunoita.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit myös käyttää poron ulkofileetä, pidennä tällöin hieman paistoaikaa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 97,8 kcal409 kJ
  • Proteiinia12,5 g
  • Hiilihydraatteja2,73 g
  • Rasvaa1,21 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4