• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Possu-kaalilaatikko

Tämäkin resepti vain n. 1,50€/annos*.
Possu-kaalilaatikko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 5 annosta
  • yli 60 min
  • 370 kcal / annos (330g)

Ainekset

n. 5 annosta

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää riisit ja keitä, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin kokonaan. Lisää maito ja hauduta puuroksi kannen alla noin 20 minuuttia.
  2. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja hienonna sipuli. Kiehauta sipuli ja kaali kattilassa tilkassa öljyä. Lisää vesi. Hauduta kaali pehmeäksi kannen alla miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Mausta siirapilla ja lihafondilla.
  3. Sekoita jäähtyneen riisipuuron joukkoon jauheliha, munat ja hienonnettu timjami. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Levitä kaali ja jauheliha-riisiseos kerroksittain voideltuun vuokaan niin, että kaalikerros tulee vuoan pohjalle ja pinnalle.
  5. Kaada myös kaalin haudutusliemi (noin 2 dl) vuokaan. Kypsennä kaalilaatikkoa 175 asteessa uunin keskitasolla runsas tunti. Anna laatikon vetäytyä hetken aikaa. Tarjoa kaalilaatikko puolukkahillon ja salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 330g100 g

  • 370 kcal1 550 kJ
  • Proteiinia19 g
  • Hiilihydraatteja32 g
  • Rasvaa19 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille