• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Possunfileetä ja pekonisieniä

Grillaa herkullinen lisäke possunfileelle salaattijuustolla täytetyistä herkkusienistä. Pekoni antaa sieniin makua ja pitää juustotäytteen paikoillaan.
Possunfileetä ja pekonisieniä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 151 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Sienilisäke

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa fileeseen viilto pituussuunnassa - ei kuitenkaan pohjaan saakka. Avaa filee kirjamaisesti ja tee samaan tapaan uudet viillot kummallekin sivulle. Näin lihapalasta saadaan tasapaksu, litteä ja leveä. Nuiji kevyesti kädellä ja rouhi pintaan suolaa ja mustapippuria.
  2. Puhdista sienet. Huuhdo salaattijuustokuutiot siivilässä juoksevan kylmän veden alla. Kierrä sienistä jalat irti ja täytä kolot juustokuutiolla ja muutamalla oreganonlehdellä. Leikkaa pekonit pituussuunnassa halki ja kiedo suikaleet sienten ympäri.
  3. Nosta filee grilliin, ruskista molemin puolin ja sivele kypsän fileen pintaan tomaattipyreestä, chili- ja soijakastikkeesta sekoitettua mausteseosta.
  4. Pane sienet grilliin ensin hetkeksi kolo ritilää vasten ja käännä sienet kun pekoni on vähän ruskistunut. Tuo liha tarjolle ohuiksi suikaleiksi leikattuna pekonisienten ja riisin tai perunoiden ja kesäisen salaatin kera.

Ravintosisältö per 100 g

  • 151 kcal631 kJ
  • Proteiinia13,8 g
  • Hiilihydraatteja4,66 g
  • Rasvaa8,64 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille