PossupaistirullaReseptin takana kumppani

Possupaistirulla

  • Annosmäärä4–6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Resepti: Sirpa Talka
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4–6 annosta
6 viipaletta
 
pekonia
tai
2
 
salottisipulia
tai
1 rs
 
herkkusieniä
tai
 
salviaa
tai
800 g
 
porsaanpaistia
tai
 
voita
tai

Uunijuurekset:

4
 
perunaa
tai
1
 
bataatti
tai
2
 
palsternakkaa
tai
pala
 
lanttua
tai
3 rkl
 
tummaa siirappia
tai
1
 
valkosipulinkynsi
tai
2 rkl
 
oliiviöljyä
tai
 
suolaa
tai
 
tai

Kastike:

 
lihan paistoliemi
tai
2 dl
 
punaviiniä
tai
2 rkl
 
mustaherukkahyytelöä
tai
 
timjamia
tai

Valmistus

yli 60 min
Leikkaa lihaan viilto isolla veitsellä. Käännä lihapala auki ja tee toinen viilto, jotta saat lihasta levymäisen. Ruskista täytteen pekonit rapeiksi ja silppua ne kulhoon. Ruskista joukkoon myös sipuli- ja sienisilppu. Mausta salvialla ja levitä täyte lihalevylle.
Kääri liha rullalle ja sido se kiinni puuvillalangalla. Ruskista liharulla kuumalla paistinpannulla voissa. Kypsennä liharulla pienessä uunivuoassa 1 ½ tuntia 175-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 75–80 astetta.
Pese ja kuori juurekset kulhoon. Sekoita joukkoon siirappi, valkosipulinkynsi silputtuna sekä oliiviöljy ja mausteet. Siirrä juurekset uunivuokaan ja kypsennä niitä lihan kaverina uunissa reilu tunti.
Siivilöi lihasta paistoastiaan erottunut liemi kattilaan. Lisää joukkoon punaviini. Painele marjahillo siivilän läpi kastikeen joukkoon. Keitä kastiketta, kunnes se on täyteläisen sakeaa. Tarkista maku. Lisää hilloa tarvittaessa ja mausta kastike halutessasi timjamilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka provencale 9g yrttiseos
    Pirkka provencale 9g yrttiseos
    0,59/kpl
    65,56/kg

Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti