• Erityisruokavaliot

Possupaistirulla

Resepti: Sirpa Talka
Possupaistirulla
Reseptin teki kumppani
  • 4-6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4-6 annosta
    • 6viipalettapekonia
    • 2salottisipulia
    • 1rsherkkusieniä
    • salviaa
    • 800gporsaanpaistia
    • voita

Uunijuurekset:

    • 4perunaa
    • 1bataatti
    • 2palsternakkaa
    • lanttua
    • 3rkltummaa siirappia
    • 1valkosipulinkynsi
    • 2rkloliiviöljyä
    • suolaa
    • provencen yrtit -mausteseosta

Kastike:

    • lihan paistoliemi
    • 2dlpunaviiniä
    • 2rklmustaherukkahyytelöä
    • timjamia

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa lihaan viilto isolla veitsellä. Käännä lihapala auki ja tee toinen viilto, jotta saat lihasta levymäisen. Ruskista täytteen pekonit rapeiksi ja silppua ne kulhoon. Ruskista joukkoon myös sipuli- ja sienisilppu. Mausta salvialla ja levitä täyte lihalevylle.
  2. Kääri liha rullalle ja sido se kiinni puuvillalangalla. Ruskista liharulla kuumalla paistinpannulla voissa. Kypsennä liharulla pienessä uunivuoassa 1 ½ tuntia 175-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 75-80 astetta.
  3. Pese ja kuori juurekset kulhoon. Sekoita joukkoon siirappi, valkosipulinkynsi silputtuna sekä oliiviöljy ja mausteet. Siirrä juurekset uunivuokaan ja kypsennä niitä lihan kaverina uunissa reilu tunti.
  4. Siivilöi lihasta paistoastiaan erottunut liemi kattilaan. Lisää joukkoon punaviini. Painele marjahillo siivilän läpi kastikeen joukkoon. Keitä kastiketta, kunnes se on täyteläisen sakeaa. Tarkista maku. Lisää hilloa tarvittaessa ja mausta kastike halutessasi timjamilla.

Kommentoi

Arvosana reseptille