• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Punainen kaali-jauhelihakeitto

Punainen kaali-jauhelihakeitto
Reseptin teki kumppani
  • yli 60 min

Ainekset

    • 1(1kg)valkokaali
    • 2porkkanaa
    • 1sipuli
    • 400gnaudan jauhelihaa
    • 2lihaliemikuutiota
    • 1/2dltomaattipyreetä
    • 2rklyrttimaustesekoitusta
    • 1/2tlpunaista chilirouhetta
    • 6valkosipulinkynttä
    • 1 1/2lvettä
    • 1/2dletikkaa
    • 1rklsokeria
    • 1tlrouhittua mustapippuria
    • 1ruukkupersiljaa

Tarjoiluun

    • 1pkt(150g)ranskankermaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Suikaloi esikäsitellyt kasvikset. Ruskista jauheliha kattilassa reiluksi muruksi. Murenna liemikuutiot jauhelihan joukkoon ja lisää tomaattipyree, yrttimausteseos, chilirouhe sekä murskatut valkosipulin kynnet ja hauduta pari minuuttia. Lisää kaikki kasvissuikaleet, vesi, etikka, sokeri ja mustapippuri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, pane kansi päälle ja anna keiton hautua miedolla lämmöllä poristen 60-70 minuuttia. Kypsymisaika riippuu kasvisten suikalekoosta ja kaalin kovuudesta.
  2. Tarkista maku, lisää suolaa ja mausteita tarvittaessa ja sekoita silputtu persilja keittoon.
  3. Tarjoa ranskankerman ja juusto-patonkipalojen kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille