Punainen thai curry ja kurkku-inkiväärirelissi
Helppo mutta sitäkin maukkaampi thai-curry syntyy laadukkaan currytahnan avulla. Resepti: Matti Wikberg
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1 1/2dlJim Lim by Farang punaista thai currytahnaa
- 2rklrypsiöljyä
- 1 1/2dlkookoskermaa
- 2dlvettä
- 1pkt(250 g)tofua (esim. Jalotofu paahtopala)
- 1punainen pitkä chili
- 150gsokeriherneitä
- 10kirsikkatomaattia
- 1/2dlkookoslastuja paahdettuna
- 1/2dlkorianterinlehtiä
Kurkku-inkiväärirelissi
- 1dlsokeria
- 2dlriisiviinietikkaa
- 2korianterinvartta
- 4valkopippuria
- 1/2kurkkua
- 1salottisipuli
- 2rklgaria eli sushi-inkivääriä
- 1/2punainen pitkä chili renkaina, ilman siemeniä
- 1/2dlkorianterinlehtiä
Valmistus
30 - 60 min- Tee ensin makea etikka relissiä varten: Mittaa sokeri, etikka, korianterinvarret ja valkopippurit kattilaan. Kiehauta, jäähdytä ja siivilöi.
- Leikkaa kurkku pitkittäin puoliksi ja sen jälkeen ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa kuorittu salottisipuli pitkittäin puoliksi, ja sen jälkeen ohuiksi viipaleiksi.
- Sekoita kurkku, salottisipuli, sushi-inkivääri, chili ja korianterinlehdet tarjoilukulhossa. Kaada päälle 1 dl makeaa etikkaa. Jätä odottamaan.
- Lämmitä currya varten kattilassa öljy. Lisää currytahna ja kuullota sekoittaen pari minuuttia. Lisää kattilaan kookoskerma ja vesi. Kiehauta ja anna poreilla muutama minuutti.
- Erottele tofupalat toisistaan. Paahda tofuja pannulla tilkassa öljyä 3-4 minuuttia, kunnes tofun pinta saa väriä ja on sopivan rapea.
- Leikkaa chili pitkittäin puoliksi ja poista siemenet. Leikkaa kumpikin puolikas 3-4 osaan. Leikkaa sokeriherneet ja kirsikkatomaatit puoliksi.
- Lisää tofut, chilit, sokeriherneet ja kirsikkatomaatit curryn joukkoon ja hauduta noin 5 minuuttia.
- Koristele curry kookoslastuilla ja korianterinlehdillä. Tarjoa jasmiiniriisin ja kurkku-inkiväärirelissin kanssa.
Tiesitkö että...
Jalotofun paahtopalat ovat sellaisenaan paistovalmiita. Jos käytät curryyn kokonaista tofupalaa, kuivaa tofun pinta ennen paistamista talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja leikkaa tofu kuutioiksi. Voit korvata riisiviinietikan 1 dl:lla väkiviinaetikkaa ja 1 dl:lla vettä.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi