Punajuuri-lihapata lihasuikaleilla ja makkaroillaReseptin takana kumppani

Punajuuri-lihapata lihasuikaleilla ja makkaroilla

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Resepti: Midi Vuorela

    Ainekset

    6 annosta
    400 g
     
    porsaanlihasuikaleita
    tai
    2
     
    grillimakkaraa
    tai
    2
     
    sipulia
    tai
     
    suolaa
    tai
     
    paprikajauhetta
    tai
     
    yrttimaustetta
    tai
    2
     
    raakaa punajuurta
    tai
    1
     
    lihaliemikuutio
    tai
    3–4 dl
     
    vettä
    tai
    1 dl
     
    ruokakermaa
    tai
    2 tl
     
    vehnäjauhoja
    tai

    Pinnalle

     
    persiljaa hienonnettuna
    tai

    Valmistus

    yli 60 min
    Ruskista porsaanlihasuikaleet, makkaraviipaleet ja lohkotut sipulit pinnoitetussa paistokasarissa.
    Mausta suolalla, paprikajauheella ja yrttimausteella. Kuori ja suikaloi punajuuret ja lisää suikaleet kasariin.
    Murenna liemikuutio joukkoon, sekoita ja kaada vesi kasariin. Pane kansi päälle ja anna ruoan hautua 30–60 minuuttia.
    Sekoita ruokakerma ja vehnäjauhot ja lisää seos kiehuvaan liemeen koko ajan sekoittaen. Hauduta 5 minuuttia.
    Ripottele persiljasilppu pinnalle ja nauti kypsennettyjen ohrasuurimoiden tai pastan ja raikkaan salaatin kanssa.
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 1,0 (1 arvio)