Punajuuri-perunavuokaReseptin takana kumppani

Punajuuri-perunavuoka

  • Annosmäärä6–8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Resepti: Sirpa Talka

    Ainekset

    6–8 annosta
    500 g
     
    punajuurta kuorittuna
    tai
    500 g
     
    jauhoista perunaa kuorittuna
    tai
    1
     
    sipuli
    tai
    1–2
     
    valkosipulinkynttä
    tai
    1/2 pkt
     
    sinihomejuustoa
    tai
     
    mustapippuria
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    2 pkt (á 2 1/2 dl)
     
    ruokakermaa
    tai

    Voiteluun

     
    margariinia
    tai

    Päälle

    4
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    443 kJ / 106 kcal
    Rasva
    5,9 g
    josta tyydyttynyttä
    3,8 g
    Hiilihydraatit
    8,8 g
    josta sokereita
    3,5 g
    Proteiini
    3 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Pese juurekset, kuori ne ja viipaloi ohuiksi siivuiksi. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

    Voitele uunivuoka ja pane kasvikset vuokaan. Murenna ja sekoittele joukkoon homejuusto ja mausteet.

    Kaada ruokakerma vuokaan, rouhi päälle hapankorput ja kypsennä 180-asteisessa uunissa 1 tunti 30 minuuttia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka hapankorppu 400g
      Hinta 1,99/kpl
      4,98/kg
    • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/kg
    • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
      Hinta 1,89/kpl
      3,78/kg
    • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
      Hinta 1,09/kpl
      10,90/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,0 (4 arviota)

    • Taitamaton
      4 kuukautta sitten
      Tarviiko sitä juustoa ja miksi? Pippureita ei voi käyttää ja aika vähän muitakaan mausteita. Millä vois maustaa vaikka onhan punajuuri ja peruna ihan maukkaita yksinäänkin.
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 kuukautta sitten
      Taitamaton, sinihomejuuston voi jättää pois tai halutessaan sen voi korvata jollain muulla pehmeällä juustolla (esim. tuorejuusto tai fetajuusto). Juusto ja pippuri tuo makua vuokaan. Pippurin voi korvata jollakin itselle sopivalla ja mieleisellä mausteella tai jättää kokonaan pois.
    • Kyllästynyt
      7 kuukautta sitten
      Miksi kaikissa punajuuriruoissa on sinihomejuustoa? Joskus olisi kiva joku muukin vaihtoehto tai edes mainittu vaihtoehtoinen juusto, joka sopii ruokaan.
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 kuukautta sitten
      Kyllästynyt, ohjeessa voi halutessaan käyttää sinihomejuuston sijaan esimerkiksi fetajuustoa. Palautteesi välittyy reseptien tekijöille.
    • Katjuska 🐈
      2 vuotta sitten
      Jätin pippurin pois, mut nam lopputulos. Suosittelen😺!!!